Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Putin'den Çok Sert Uçak Açıklaması: Sırtımızdan Bıçaklandık!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının, vurulduğu sırada sınıra bir kilometre uzaklıkta bulunduğunu iddia etti. Putin, Türkiye için "terörist işbirlikçisi" ifadesini kullandı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından ilk kez açıklamada bulundu.

Putin, düşürülen Su-24 tipi savaş uçağının vurulduğu sırada Türkiye sınırının 4 kilometre dışında olduğunu öne sürdü. Sınırı ihlal eden uçağın düşürülmesini "sırtından bıçaklama" olarak niteleyen Putin, "Rus uçağının düşürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkileri açısından ciddi sonuçları olacaktır" diye konuştu.

"Terörist işbirlikçisi" dedi

"Türkiye'nin uçağımızı düşürmesi bizi sırtımızdan bıçaklamak ve teröristlerin işbirlikçisi olarak davranmaktır" ifadesini kullanan Putin, sözkonusu uçağın Türkiye'ye bir tehdit oluşturmadığını savundu.

Erken saatlerde Rusya Savunma Bakanlığı ve Kremlin Basın Sözcüsü de benzer açıklamalar yapmış, TSK ise iddialara radar haritasını yayımlayarak yanıt vermişti.


IŞİD'i Türk ordusu destekliyor

Rus Devlet Başkanı, Türkiye'ye yönelik iftiralarını IŞİD üzerinden de sürdürdü. Putin, "IŞİD şu anda sadece petrol kaçakçılığından gelir elde etmiyor; aynı zamanda bir ulusun ordusu tarafından da korunuyor. Bu durum, terör örgütünün dünya çapında saldırılar düzenlemedeki cesaretini açıklayabilir" diye konuştu.

Kendi bakanlığını yalanladı

Putin, "Türkiye Rusya'nın ABD ile bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu. Uçağımız Suriye toprakları üzerinde Türk F16 uçağıyla 'Hava-hava' roketiyle vuruldu. Türkiye ile sınırdan 4 kilometre uzaklıkta Suriye topraklarına düştü" açıklamasıyla Rusya Savunma Bakanlığı'nın uçağın yerden fırlatılan bir roketle vurulduğu iddiasını da yalanlanmış oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.