Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Putin'e kötü haber! Rusya liderine bir şok da BM'den..
Güvenlik Konseyi Rusya'nın Türkiye Suriye önerisine destek vermedi.

BMGK’nın Suriye toplantısı öncesi ABD’nin BM Büyükelçisi Samantha Power, gazetecilerin “Rusya’nın Türkiye’yi eleştiren karar tasarısının geleceği var mı” sorusuna kesin bir dille, “Hayır. Rusya, sunduğu bu karar tasarısıyla dünyayı oyalıyor” şeklinde karşılık verdi.

ABD DE FRANSA DA RUSYA'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Fransa’nın BM Büyükelçisi François Delattre de “Karar tasarısının bir geleceği yok. Rusya’nın yaptığı tehlikeli bir tırmandırmadır” dedi.

ANLAŞMAYA VARAMADILAR

BMGK’nın şubat ayı dönem başkanı Venezuella’nın daimi temsilcisi Rafael Ramirez Carreno ise toplantı ardından yaptığı açıklamada, üye ülkelerle istişarelerde bulunup tasarı üzerinde konuştuklarını belirterek, “Şu an bir anlaşma yok. Yarın (bugün) belki bu konuda bir toplantı olabilir” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, dün Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar verecek herhangi bir eylemi durdurma çağrısı yapan tasarıyı BMGK’ya sunmayı amaçladıklarını söylemişti.

CARRENO'NUN AÇIKLAMASI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Carreno'nun, BM Güvenlik Konseyi’nde geçtiğimiz günlerde Rusya’nın talebi üzerine düzenlenen oturumun ardından yaptığı açıklamalar tartışma yaratmıştı.

Rusya'nın hain planı! Bu kez İsrail'i işin içine soktu

TÜRKİYE BOMBARDIMANI DURDURMALI

Türkiye’nin 13 Şubat’tan beri terör örgütü PKK bağlantılı YPG mevzilerine düzenlediği topçu atışlarının değerlendirildiği oturumla ilgili konuşan Carreno,“Bazı üyeler aynı derecede endişe duymasa da, Türkiye’nin müdahalesinin BM ilkelerinin ihlali olduğu ve bombalamanın durdurulması yönünde tüm üyeler görüş birliğine vardı. Konsey üyeleri, Türkiye’nin, Suriye’ye yönelik top atışına son vermesi, devamından endişe duyulduğu konusunda ortak görüşe vardı” açıklaması yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim bayat 8 yıl önce

Suriye bizim sınırımızı ihlal ediyorlarşılığını da görüyor Rusya ABD Fransa açıkçası koalisyon adı altında sivilleri katleden haçlı şerefsizlerinin ne Suriye'de ne işi var geç kalınmadan İslam ordusu kurulmalı