Öne Çıkanlar DHKP-C Akkuyu eray ucuzal barbaros şansaş Isaac Liev Schreiber

Putin Rusya'sında muhalifler birer birer öldürülüyor!

Putin yönetimi iktidarda bulunduğu sürede despot yönetimi ve muhalif sesleri cinayet yoluyla susturmasıyla tanınıyor.. İşte Rusya devlet politikasına karşı çıkanların "hazin sonu"

RUS GAZETECİ ANNA POLİTKOVSKAYA




Tarih 7 Ekim 2006...Rus gazeteci Anna Politkovskaya yakında doğum yapacak kızına alışveriş yapıp evinin yolunu tuttu.. Dış anahtarla kapıyı açıp içeri girdikten sonra gazeteciyi takip eden iki katil silahlı saldırıyla Anna Politkovskaya'yı öldürdü.. Cinayetin Putin'in doğum gününe gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Politkovskaya Çeçenistan'da yapılan insan hakları ihlallerini ve Rusya'da dönen yolsuzluk dosyalarını araştırıyordu. 

PARTİ LİDERİ "NAMLUNUN UCUNDA" 

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından muhalif Parnas Partisi lideri Mihail Kasyanov’u namlunun ucunda gösteren bir video yayınlayarak tepkileri üzerine çekti.



Bu fotoğrafın ne anlama gelindiği sorulduğunda Kremlin sessizliğe büründü!

DİN ADAMLARINA TEHDİT 

Putin'in pis işlerini yapan Kadirov 2 Şubat 2016 günü de Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de Kafkasya’daki dini akımları değerlendirmek için gerçekleştirilen bir toplantıya katıldı.. Kadirov burada  muhalif iki din adamı olan Hamzat Çumakov ve Şeyh İsa Tseçoyev hakkında sert ifadeler kullandı ve tehditler yağdırdı.. Kadirov din adamlarına açık açık "kellenizi uçururz" mesajı verdi!

MUHALİF SİYASETÇİ BORİS NEMTSOV'DA ÖLDÜRÜLDÜ



Rusya’da bir dönem Enerji Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı yapmış Boris Nemtsov aynı zamanda Putin’e muhalif olmasıyla tanınıyordu. Parnas Partisi eş Başkanı Boris Nemtsov Moskova’nın merkezinde, Kızıl Meydan yakınlarındaki Vasilyevskiy Spusk Meydanı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucunda, 27 Şubat 2015 tarihinde öldürüldü... Nemtsov'un politik düşüncelerinden dolayı öldürüldüğü iddia ediliyor...
 
Çeçen lider bu saldırıdan sonra da devreye girdi. Kadirov cinayetten tutuklanan Zaur Dadayev'in gerçek bir vatansever olduğunu cinayetin de Nemtsov' Hz. Muhammed'e hakaret eden Charlie Hebdo karikatürlerini savunması olarak gösterdi..

NATALYA ESTEMİROVA SUİKASTİ 



Anna Politkovskaya’nın yakın arkadaşı Natalya Estemirova da Çeçenistan'daki insan hakları ihlallerini araştırıyordu.. Ancak onun da sonu arkadaşı gibi oldu. 15 Temmuz 2009 yılında kimliği hala belirlenemeyen kişiler tarafından ortadan kaldırıldı. 

DOKUNAN YANIYOR


Anna Politkovskaya’yı kimin öldürdüğünü araştıran ve bu ölümden Putin’i sorumlu tutan eski KGB ajanı Aleksandr Litvinenko, kendisine cinayetle ilgili bilgiler vereceğini iddia eden iki KGB ajanı tarafından zehirlenerek öldürüldü. Ajanların meslektaşlarının içeceklerine iki defa zehir kattığı ortaya çıktı.. Litvinenko Polonyum 210 isimli radyoaktif bir maddeyle zehirlenmişti. 

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI DA ÖLDÜRÜLDÜ!


Rusya Merkez Bankası başkan yardımcılarından Andrei Kozlov, kara para aklamanın engellenmesinde önemli görevler üstlenmiş bir bürokrattı. Politkovskaya’nın öldürülmesinden bir ay önce Moskova’da izlemeye gittiği bir maç sonrası, stadyum çıkışında öldürüldü.

WEB SİTESİ SAHİBİ DE HEDEFTE



İnguşetya'da etkili bir internet haber sitesinin ssahibi Magomed Yevleyev, önce polis tarafından tutuklandı. Sonra kafasına sıkılarak öldürüldü.. Yevleyev'in "suçu" ise Putin destekçisi İnguşetya valisini eleştirmekti..

LİSTE ÇOK KABARIK...


Liste aslında oldukça kabarık.. Rusya'da muhalif olmak cesaret isteyen bir iş.. 1991 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede en az 350 gazeteci mesleki faaliyetlerinden dolayı ortadan kayboldu ya da öldürüldü... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.