Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

'Roma’yı işgal edeceğiz'
DAEŞ, Libya'ya yeni lider olarak Abdulkadir el Necdi'nin atadındığını açıkladı. Necdi, atanmasının hemen ardından Kuzey Afrika'dan Avrupa'nın kapılarına dayanacaklarını ve Roma'yı işgal etmeye hazır olduğunu söyledi.

Necdi, Libya'nın coğrafi konum itibarıyla DAEŞ'in Roma ve İtalya'ya kapı açtığını söyledi. Necdi'nin Libya'ya gelişi grubun Arapça propaganda dergisi El Neba'nın son sayısında duyuruldu.

Necdi dergiye verdiği röportajda DAEŞ'in Roma'yı işgal edeceğini bir kez daha dile getirdi. Roma ve Roma İmparatorluğu DAEŞ'in kıyamet tasavvuruna dayalı ideolojisinde önemli bir yer tutmakta. Öyle ki grup Batılı güçlerden ‘Romalılar' diye bahsetmekte.ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye veIrak'taki IŞİD varlığını temizlemeye uğraşırken, grup son üç ay içinde Libya'daki varlığını 3 binden 6 bin beş yüze çıkardı.

DAEŞ, Libya'nın Trablus, Bingazi, Zliten ve Misrata şehirlerinde intihar saldırıları gerçekleştirerek çok sayıda insanın ölmesine sebep oldu. Ayrıca ülkenin önemli petrol kaynaklarına saldırılar gerçekleştirip hükümete bağlı milislerle çatıştı.

Necdi, DAEŞ'in yeni Libya lideri olarak 2015'in Kasım ayına ABD hava saldırıları sonucu Libya'nın Derna şehrinde hayatını kaybeden Ebu Muğire Kahtani'nin yerine geçti. (Timeturk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.