Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Rus liderden Hollanda'ya tepki!

Hollanda'nın Türk Bakanlarına uyguladığı skandal politikalar konusunda sert açıklamada bulunan Rusya liberal demokrat parti kurucusu ve Avrupa Parlamentosu üyesi Vladimir Jirinovski, bu uygulamaların faşistlik dışında başka isimle adlandırmanın imkansız olduğunu dile getirdi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BATI'NIN ÇIKARLARINA UYMUYOR"


 

Batı'nın güçlü bir Türkiye istemediğine dikkat çeken Jirinovski, "Batı sırf bu yüzden her bir ülkenin uyması zorunlu olan yasaları bile ihlal etmekten sakınmıyor. Güçlü bir Türkiye Batı’nın çıkarlarına uymuyor. Türkiye’de güçlü bir yönetimin iktidara gelmesine yol açacak anayasa değişikliğine de sırf bu yüzden karşı çıkıyorlar. Türk Bakanların kendi seçmenleriyle görüşmesine engel çıkartıyorlar. Bunun tek sebebi güçlü Türkiye istememeleridir" dedi.

"YASALARA GÖRE TÜRKİYE HAKLI"

Türkiye'nin tavrının doğru olduğu söyleyen Jirinovski, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bence Hollanda’nın tavrına karşı doğru pozisyon seçtiler. Hollanda’nın yaptıklarını faşistlik dışında başka isimle adlandırmak zaten imkansız. Bu olayda hem uluslararası yasalara hem Türkiye yasalarına hem de Hollanda yasalarına göre Türkiye haklı. Bakanların dokunulmazlığı bulunuyor. Onların seyahat özgürlüğünü seçmenleriyle buluşmasını engellemeye kimsenin hakkı yok. Hollanda’nın zaten lale dışında bir şeyi yok. Haddinin bilmesi gerekiyor. Türkiye’nin bunlara layık olduğu cevabı fazlasıyla vereceğe inanıyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.