Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Rus suikastçılarla ilgili Rusya'dan ilk açıklama
Yuriy Anisimov ve Aleksandr Smirnov ‘casusluk ve Çeçenistan vatandaşı Vahid Edelgiriev cinayetinde rol oynamak’ şüphesiyle 8 Nisan’da İstanbul’da MİT ve emniyetin başarılı operasyonuyla tutuklanmıştı.

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev, “Gözaltılar olduğunu pazar günü öğrendik. Aynı gün konsolos, onlarla görüştü. Ayrıca konsolos, pazartesi günü ön duruşmaya gitti, ancak hakimin kararını dinlemesine izin verilmedi” açıklamasını yaptı.

'TURİST OLARAK GELDİKLERİNİ SÖYLEDİLER'




Polisin Anisimov ve Smirnov'un suçu hakkında kendilerine bilgi vermediğini de söyleyen Podyelışev, iki Rus vatandaşının kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Türkiye'ye turist olarak geldiklerini anlattıklarını aktardı.

'HAKLARINI VE ÇIKARLARINI KORUYACAĞIZ'

İstanbul Başkonsolosluğu'nun davayı takip edeceğini ve Rus vatandaşlarının haklarını koruyacağını belirten Podyelışev, "Anisimov ve Smirnov'un avukatı var. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz ve haklarının ve çıkarlarının takipçisiyiz" açıklamasını yaptı.

Podyelışev, Rus vatandaşlarının Maltepe'deki cezaevinde bulunduğu bilgisini de verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.