Öne Çıkanlar rusya tam tasdik pelin batu ağladı fetö - izmir adliyesi- pdy- terör örgütü zekeriya atak

Rus uçakları Şam'da sivilleri vurdu: 50 ölü
Rusya'ya ait savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma'ya hava saldırısı düzenledi. En az 30 sivilin öldüğü saldırıda onlarca kişi de yaralandı.

Suriye'de hava operasyonları düzenleyen Rus uçakları yine sivilleri hedef aldı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus Hava Kuvvetleri'nin başkent Şam'ın kuzey kırsalındaki Duma'da bir pazar yerine düzenlediği 25 hava saldırısında en az 50 kişinin öldüğünü, 200 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Rus uçaklarının sabahtan bu yana Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere saldırdığına değinen kaynaklar, Zemelka, Cobar, Hamuriye ve Arbin'in de söz konusu yerler arasında bulunduğunu kaydetti.

Rus uçakları IŞİD diye sivilleri vurdu: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Kapalı havada saldırmıyorlar

Kapalı havalarda rejim uçaklarının muhalif bölgelere saldırmadığını aktaran kaynaklar, bugün havanın açık olmasına rağmen uçakların Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Düzenlenen hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü ifade eden yetkililer, ''Rusların hava saldırılarında yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Doğu Guta bölgesindeki sahra hastaneleri yaralılarla doldu. Ekiplerimiz Dumailçesinde saldırı bölgesinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor'' bilgisini paylaştı.

Ölü sayısı artabilir

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf el-Bustani, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere yapılan Rus bombardımanını doğrulayarak, saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi.

''Duma'daki saldırılarda sadece 50 kişi öldü'' diyen Bustani, ''Diğer bölgelerle ilgili sahra hastanelerinden ölü sayısıyla ilgili henüz bilgi almadık. Duma'daki saldırılarda çok sayıda durumu ağır olan yaralı var. Bölgede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor'' ifadelerini kullandı.

Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere Rusların savaş uçaklarıyla, rejim güçlerinin de karadan füze ve havan toplarıyla saldırdığını" belirten Bustani, ''Rejim uçakları normalde yağmurlu ve sisli havalarda kalkmıyor. Bugün hava bulutlu ve Doğu Guta'ya yönelik yoğun bir hava saldırısı var. Bu saldırılar Rus uçaklarınca yapılıyor'' diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.