Öne Çıkanlar rusya çatışma fenerbahçe ahmet davutoğlu haber

Ruslar yavaş yavaş kabul ediyor: Mısır'daki uçağı IŞİD düşürdü
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov’dan IŞİD’in iddialarını doğrular nitelikte açıklamalar geldi. Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden St. Petersburg’a gidişi sırasında Sina Yarımadası’na çakılan uçakta 224 yolcu hayatını kaybetmişti. IŞİD uçağa saldırı düzenlediklerini açıklasa da Ruslar ilk başta bunu kabul etmemişti. Ancak Rus yetkililer şu anda fikir değiştirmişte benziyor. Uçağın düşmesi için teknik bir seep bulamayan Ruslar şüphe oklarını terör örgütü IŞİD’e çevirmiş durumda...

Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bu sabah bölgeden geldiğini ve Putin'le görüştüğünü ifade eden Peskov, komisyon çalışmalarının ilk sonuçlarının değerlendirildiğini kaydetti. Daha önce Sina Yarımadası'ndaki IŞİD militanları uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti. Ancak Rus yetkililer, IŞİD'in elinde 9.450 metre yükseklikteki bir uçağı vuracak teçhizatın olmadığını söylemişti.

Teknik arıza ya da pilot hatası yok

Uçağın havada parçalanarak düştüğü yönünde açıklamada bulunan havayolu şirketi Kogalımavia Havayolları basın toplantısı düzenledi. Uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeni ile düşmüş olmasının imkansız olduğuna değinen Kogalımavia Havayolları Genel Direktör Yardımcısı Aleksandr Smirnov, “Tek mantıklı açıklama A321'in dış fiziki etkiler nedeni ile düşmüş olması. Uçağa mekanik bir baskı olmuş olabilir. Sistemin kapandığına dair herhangi bir teknik arıza da görülmüyor.” dedi.

Acil durum çağrısı yapılmadı

Yetkili mürettebatın uçuş sırasında herhangi bir sorun bildiriminde bulunmadığına da dikkat çekti. A321 mürettebatının herhangi bir acil durum çağrısı yapmadığını belirten Smirnov, “Mürettebatın kaza ile birlikte tüm kontrollerini kaybetmiş olabilecekleri görülüyor. Yer hizmetleri ile irtibata geçilerek, herhangi bir acil durum çağrısı yapılmaması bundan kaynaklanıyor.” dedi.

Uçağın teknik durumunun iyi olduğunu kaydeden Smirnov, “Uçağın motoru 26 Ekim'de Moskova'da bakımdan geçirildi. Herhangi bir sorun bulunamadı. Yakıt kalitesi ile ilgili de herhangi bir sorun yoktu.” Değerlendirmesinde bulundu.

Şirket yetkilisi çalışmaların objektif bir şekilde yapılacağı konusunda endişeleri olmadığını da belirtti.


MeydanGazetesi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.