Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Rusya'dan ABD'ye çalım...

Rusya, "ortak düşman" olarak nitelendirdiği DAEŞ'le daha etkin mücadele edebilmek için Taliban'la iletişime geçti.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Rus Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Moskova'nın çıkarlarının Talibanınkilerle örtüştüğünü söyledi.

Zamir Kabulov, Taliban'la bilgi paylaşımında bulunduklarını belirtti. DAEŞ'in son dönemde Afganistan'da ve Orta Asya ülkelerinde varlığını artırdığı biliniyor.

Kökü Irak ve Suriye'ye uzanan DAEŞ ile Taliban, Ocak ayında birbirlerine savaş ilan etmişlerdi.

Rusya ise DAEŞ gibi Taliban'ı da "terör örgütü" olarak nitelendiriyordu.

RUSYA, KIRGIZİSTAN'I SİLAHLANDIRIYOR

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ülkesinin DAEŞ tehdidi karşısında Kırgızistan ordusunu yeniden silahlandıracağını açıkladı.

Kremlin daha önce de Ekim ayında Kırgızistan'ın başkenti Duşanbe yakınlarındaki üssüne daha fazla helikopter göndereceğini duyurmuştu.

Kırgızistan yetkilileri, vatandaşlarından 400'e yakınının Suriye'de DAEŞ militanları ile birlikte savaşıyor olabileceğini söylüyor.

Suriye'de savaşan çok sayıda Kırgızın da daha sonra ülkelerine dönmüş olabileceği belirtiliyor.

Taliban'a bağlı 100 kişilik özel kuvvet DAEŞ'e karşı savaşıyor

Taliban kaynaklarına göre, örgütün özel kuvvetler komutanlığına bağlı özel görev kuvveti, 100'den fazla savaşçısıyla Ekim ayında kuruldu. Bu kuvvet, diğer Taliban güçlerinden daha donanımlı ve daha eğitimli. Tek amaçları da DAEŞ'i ezmek.

Özel kuvvetler, savaş kabiliyetlerine ve deneyimlerine göre itinayla seçilmiş. DAEŞ'in var olduğu ve var olma potansiyeli olan Nangarhar, Farah, Helmand ve Zabul gibi eyaletlerde faaller.

Taliban, DAEŞ'in olduğu her yere bu kuvvetleri konuşlandıracak. Diğer Taliban militanlarını da Afgan ordusu ile uluslararası güçlere bağlı askere karşı savaşmak için bırakacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazıklar olsun 8 yıl önce

bizim kardeşimiz dediğimiz ve aslende kardeşimiz olan bu kırgızların rusya düşkünlüğü nezaman biticek kınıyorum bu tutumlarını ne üssü kapat götleri görsün türkün ne oldugunu ne çabuk unuttular rusların bunlara yaptıklarını türkleri asimile edip soysuzlastırıp soykırım yaptıklarını yazıklar olsun...

Avatar
bişkek 8 yıl önce

kırgızıstanın başkenti duşanbe değil bişkek yaymay