Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Rusya'dan bomba açıklama!
Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'ye stratejik bombardıman uçaklarının 3 Ocak'ta Rusya'ya bildirimde bulunmadan Suriye'nin İdlib kentindeki hedefleri vurduğu ve 20 sivili öldürdüğü bildirildi.
 
ABD uçaklarının 29 Eylül'de Deyr Ez Zor'da Suriye ordusuna ait mevzileri vurduğunu ve bunun ardından DAEŞ'in saldırıya geçtiğini anımsatan Gerasimov, bunun bir örneğinin de İdlib'de yaşandığını vurguladı. 

ATEŞKES ANLAŞMASINA DAHİL ALANDA

Gerasimov, "3 Ocak'ta ABD'ye ait B-52 tipi stratejik bombardıman uçakları Rusya'ya bildirimde bulunmadan İdlib'in Sarmada yerleşim birimine bombardıman düzenledi. Ateşkes anlaşmasına dahil olan bu yerleşim birimine yönelik saldırıda 20'den fazla sivil hayatını kaybetti" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.