Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Rusya'dan skandal soykırım açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye'nin Suriye ordusunun sınırları yakınındaki eylemlerinden rahatsız olduğunu söylemesinin, teröristlerle yaptığı 'kirli işleri' korumak istemesinden kaynaklandığını söyledi. Zaharova, Türk yetkililerin huzur bulmasına engel olan bir diğer problemin ise 'Kürt halkının soykırımı' olduğunu belirtti.

Mariya Zaharova, Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 11 Şubat'ta Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih'te gerçekleştireceği toplantıya katılacağını duyurdu.

SKANDAL SOYKIRIM AÇIKLAMASI

Zaharova, Türkiye'nin Suriye ordusunun sınırları yakınındaki eylemlerinden rahatsız olduğunu söylemesinin, teröristlerle yaptığı 'kirli işleri' korumak istemesinden kaynaklandığını söyledi.

"Suriye ordusunun başarılarının Türk tarafını kızdırmasının nedenleri belli. Zira Türkiye'nin yarı resmi organlarının 'kirli işlerini' bir biçimde korumak gerekiyor" ifadelerini kullanan Zaharova, "Türkiye, Suriye ordusunu kötüleyerek petrol kaçakçılığı işini mi korumak istiyor?" diye de sordu.

Zaharova, Türk yetkililerin huzur bulmasına engel olan bir diğer problemin ise 'Kürt halkının soykırımı' olduğunu belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.