Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Rusya'dan Türkiye'ye teşekkür

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen Suriye'de Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğündeki ateşkesi destekleyen kararın hazılanmasında "önemli katkılarından" dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Churkin yaptığı açıklamada bu yılın çok zor bir sene olduğunu söyledi. Bir takım kazançlar yerine ortak hedeflere odaklanılması gerektiğini söyledi. 

BMGK KARARI SURİYE'DE ATEŞKESİ DESTEKLİYOR

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen kararı, oy birliğiyle kabul etti. 

ASTANA'DA YAPILACAK GÖRÜŞMELER...

Suriye'de ülke geneline "acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını da talep eden kararda, ocak ayının sonlarına doğru rejim ve muhalifler arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak görüşmelerin memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Kararda, Astana'daki görüşmelerin, BM gözetiminde başlayacak barış görüşmeleri öncesi önemli bir adım olduğu belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.