Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye sınırı aştı

Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''Türkiye liderliğinin sınırı aştığına ve Türkiye'yi hem ulusal çıkarları hem de bölgedeki durum açısından zor bir duruma soktuğuna inanıyoruz'' dedi.

"TÜRKİYE BİZİ SIRTIMIZDAN BIÇAKLIYOR"

Muallim de, ''Türkiye 5 yıldır teröristleri destekliyor ve bizi sırtımızdan bıçaklıyor'' ifadelerini kullandı. ''Moskova ve Şam arasında benzeri görülmemiş bir stratejik ortaklık var'' diyen Muallim, ''Rus hava kuvvetleri Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyonuna göre 100 kat daha başarılı oldu. Rusya sayesinde Suriye ordusu önemli başarılar elde etti. Rusya ile olan işbirliğimiz sayesinde teröristler ülkemizden geri çekilmeye başladı'' dedi.

Bununla birlikte Lavrov Muallim'den, Türkiye'nin vurduğu Su-24 uçağından paraşütle atlayan yardımcı pilotu kurtarmak için 12 saatlik operasyona katılanlara teşekkürlerini iletmesini istedi. 

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeSuriyeRusyaLavrov
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.