Öne Çıkanlar ışid KPSS türkiye dünyanın en güçlü orduları abdülhamid

Rusya ve İran Suriye konusunda anlaştı!

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri  Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasıyla ilgili ortak teklif sunmak için anlaştıkları bildirildi. 
 
Rusya Dışişeleri Bakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Rus  tarafının isteği üzerine iki ülke dışişleri bakanları arasında yapılan telefon  görüşmesinde, 14 Kasım'da Viyana'da yapılacak "Suriye Destek Grubu"  toplantısında, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasının  önerilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. 
 
Suriye hükümeti ile muhalefeti arasındaki görüşmelerin BM çatısı  altında gerçekleşmesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmede, "Suriye destek grubu"  dahil diğer "oyuncuların" da taraflara anlaşmaları yönünde destek vermesi  gerektiği kaydedildi. 
 
Suriye krizinin çözümüne ilişkin Viyana'da daha önce iki görüşme  yapılmış ve ikinci görüşmede taraflar, muhalefetin ve terörist grupların yer  aldığı iki ayrı listenin hazırlanması konusunda anlaşma sağlamıştı. 
 
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Moskova ziyareti  sırasında yaptığı açıklamada, bu konuların çözümünün Suriye'deki durumun barışçı  yollardan çözülmesi için sağlam bir temel olacağını belirtmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.