Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Rusya vuruyor, PYD yerleşiyor!


Rusya'nın Suriye'nin Halep kentinde sürdürdüğü hava saldırıları nedeniyle muhaliflerin çekildiği üç köyün, PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin eline geçtiği bildirildi.

AFP'de yer alan habere göre Merenar, Aklamiye ve Deyr Cemal köylerinde muhaliflerle PYD'nin silahlı kanadı YPG arasında yaşanan çatışmaların ardından bölge halkı, Rus hava saldırılarından korktukları için muhaliflerden çekilmelerini istedi.

Muhaliflere üç cepheden kıskaç

Bunun üzerine YPG, diğer üç yerleşimin denetimini ele geçirdikten birkaç gün sonra pazar akşamı bu bölgeleri de ele geçirdi. Böylece muhalifler artık Halep'in kuzey kesiminde hem Kürtlerin, hem rejimin, hem de IŞİD'in kıskacında kalmış oldu.

Savaşan grupların her biri Türkiye sınırındaki bu vilayette denetiminde bulunan bölgeyi genişletmek istiyor. PYD, kontrolünde bulunan üç "kanton"dan Afrin'le bağlantısı olan Halep'te topraklarını genişletmek istiyor.

Esad güçleri Türkiye sınırına 25 kilometre mesafede

Öte yandan Rus hava akınlarıyla desteklenen rejimin ordusu Türkiye sınırına yirmi kilometre kadar mesafede bulunan Tel Rıfat şehrine doğru ilerlemeye devam ediyor. Esad güçlerinin, kente beş kilometre uzaklıkta olduğu bildirildi.

Esad rejimi, geçtiğimiz günlerde Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle düzenlediği saldırılarda Misrata köyünü ele geçirerek Türkiye'nin Halep'in merkeziyle bağlantısını kesmişti. Rusların hava saldırıları, Halep'ten Türkiye'ye onbinlerce kişilik yeni bir göç dalgasının ortaya çıkmasına neden olmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.