Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby türkiye izlanda aday kadrosu İBB

Saati bomba sanılan çocuktan rekor tazminat!
ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan 14 yaşındaki Ahmed Mohammed ev yapımı saatini okula getirince öğretmeni bomba sandı. Polisleri arayan öğretmen Mohammed'in tutuklanmasına sebep oldu. Psikolojik travma yaşadığı gerekçesiyle Mohammed ailesi 15 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.


Ahmed Mohamed, birkaç ay önce dünyanın en popüler gençlerinden bir tanesi olmuştu. Ev yapımı saatini okula getiren Mohamed, bu saatin bomba sanılması gerekçesiyle öğretmeni tarafından tutuklattırılmıştı. Ardından sosyal medya dahil dünyanın gündemine oturan Mohamed birçok şirketten iş teklifi almış, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray’a davet edilmişti.

Psikolojik travma yaşıyor

Geçen zamanın ardından gerekli araştırmaları yapan Ahmed Mohamed’in avukatları, eyalet için 10 milyon, okul için 5 milyon olmak üzere toplam 15 milyon dolarlık bir tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Ahmed Mohamed’in psikolojik bir travma yaşadığını belirten avukatları, olaydan sorumlu kişilerin Ahmed’in ırk, ulusal kökeni ve mensubu olduğu dini gerekçesiyle bu duruma maruz bırakıldığını ileri sürdü.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.