Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

"Sanat eseri" çöp sanılıp atıldı: Temizlik görevlilerinin suçu ne?

İtalya'da çok ilginç bir olay yaşandı. Bolzano kentindeki müzede temizlik görevlileri "boş şampanya şişeleri, bir disko topu ve konfetilerden oluşan enstalasyon çalışmasını" parti sonrasında kalan artıklar zannedip çöpe attı. Olayında ortaya çıkmasının arından ülke bu olayı konuşmaya başladı. Bazı sosyal medya kullanıcıları temizlik görevlilerini aşağılarken bazıları ise "temizlik görevlilerinin suçu ne" dedi.

Bolzano kentindeki Museion’da, boş şampanya şişeleri, bir disko topu ve konfetilerden oluşan enstalasyon çalışmasının akıbeti kötü bitti. Pazar günkü olağan temizliklerini yapan görevliler, yerdeki bu objelerin, bir önceki gece yapılan kutlamadan kaldığını düşünerek, hepsini çöpe attı. Müze yetkililerinin,Facebook sayfalarından konuya ilişkin açıklama yapması üzerine olay ülkede büyük yankı uyandırdı.



Yetkililer, Goldschmied & Chiari adlı iki sanatçıya ait ve bir parti sonrasını yansıtan “Bu akşam dans etmeye nereye gidiyoruz?” adlı eserin ortadan kaldırıldıktan sonraki halini gösteren fotoğrafları paylaştı. Enstalasyonun bulunması gereken boş alana, “Mümkün olan en kısa sürede eser yeniden düzenlenecektir” yazısı asıldı.

Söz konusu eser, 1980 döneminin i’sında öne çıkan tüketim ve hazcılık akımlarını eleştiriyordu. 

AYNI GÜN MÜZEDE PARTİ VERİLMİŞ

Çıkan bir diğer habere göreyse temizlik çalışanları daha önce de benzer bir durum yaşadıkları için sanat eserlerini çöple karıştırmamaları konusunda uyarılmış. Ancak bu kez duruma sebep olan şey ise, eserin sergilenmeye başladığı gün müzede bir parti verilmesi olmuş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.