Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Şili'de 8.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Güney Amerika kıtasında bulunan Şili açıklarında büyük bir deprem meydana geldi. 8.3 büyüklüğündeki sarsıntıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Dev tsunami dalgaları depremin ardından kıyıları vurmaya başladı.

Depremin merkez üssü Şili’nin başkenti Santiago’nun 280 kilometre güneyiydi. 8.3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı verildi. Hemen ardından da 4.5 metrelik tsunami dalgaları ülkenin sahil kentlerini vurmaya başladı..

Yüzlerce kişi ülkede deprem nedeniyle sokaklara döküldü. Deprem Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te de hissedildi. Depremde en az 5 kişi hayatını kaybetti. Illapel kentinde 26 yaşındaki bir kadının deprem nedeniyle evinin duvarının çökmesiyle öldü. Santiago’da ise deprem sırasında  bir kişi korkudan kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Depremden sonra göç başladı. Şili Ulusal Acil Durum Ofisi Başkanı Ricardo Toro depremden sonra 1 milyon kişinin yaşadığı bölgelerden ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı. Vatandaşlara bir çağrı da Şili Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Depremzedelere riskli bölgelerden ayrılmaları gerektiği hatırlatıldı.

Japonya ve Yeni Zelanda'ya da tsunami dalgalarının ulaşabileceği duyuruldu.

Peki can kaybı neden bu kadar az yaşandı? Çünkü Şili'de 1960 yılında dünyanın en büyük depremi (kayıtlara geçen) olan 9.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 2 ile 6 bin arasında insan öldü. Bu felaketten ders çıkaran Şili deprem için en hazırlıklı ülkeler arasında gösteriliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.