Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Son dakika… İsrail yanıyor:

BBC’nin haberine göre; alevler, Kudüs ve Batı Şeria yakınlarındaki evleri de tehdit ediyor.

İsrail polisi, bazı bölgelerde kundaklama şüphesi olduğunu açıklarken, Başbakan Binyamin Netanyahu, “böylesi herhangi bir saldırının, terör olarak değerlendirileceğini” belirtti.

SUÇU FİLİSTİNLİLERİN ÜZERİNE ATTILAR

Aşırı sağcı Habayit Hayehudi Partisi Lideri Eğitim Bakanı Naftali Bennett, yangınlarda Arap ya da Filistinlilerin parmağı olduğu iddiasında bulundu.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Bennett, “Yalnızca bu ülkeye ait olmayanlar onu yakabilir” yazdı.

Bu ve benzeri yorumlar Filistin Lideri Mahmud Abbas’ın El Fetih hareketini kızdırdı. Yapılan açıklamada, “İsrailli yetkililerin yangını Filistinlileri suçlamak için suistimal ettiği” belirtildi.

El Fetih’in değerlendirmesinde, “Yanan bizim ağaçlarımız ve tarihi Filistin’in toprakları” ifadesi kullanıldı.

SEKİZ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili sekiz kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Erdan, yangınların yarısında kundaklama şüphesi buluduğunu; polisin bazı bölgelerde yanıcı materyallerin ve sıvıların bulduğunu belirtti.

Bakan Erdan, “Yeni tip terör saldırısına karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.



Yangından etkilenen 130 kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Haifa’da bazı semtlere gece boyunca elektrik verilemedi.

Rusya, İtalya, Hırvatistan ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu bazı ülkeler, alevlerle mücadele için İsrail’e yardım gönderdi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Berat 7 yıl önce

ŞU mübarek cuma gecesi ateşin bol olsun israil.Allahın gazabı üzerinize olsun Müslümanlara zulüm edin Allahtan size etsin.İnş. geberir gidersiniz Hiç biriniz kurtulamazsın Allah çektirsin

Avatar
kadir 7 yıl önce

geberin cayır cayır yanın senelerce masumlara müslümanlara yaptığınızın RABBİM milyon katını hem bu dünyada hem ahirette size yaşatsın amin

Avatar
Enzelna 7 yıl önce

Rabbımın aseletı gec olur ama guc olmaz

Avatar
bilinmez 7 yıl önce

Yıllarca yaptığımız zulumlerinizin karşında bu yasadiklarimiz az bile helal olun insAllah.

Avatar
Kadri 7 yıl önce

Çok şükür hamdolsun ya rabbim

Avatar
Veysel 7 yıl önce

Herbi boku yaparsınız sonra suclarsinz kavatlar asil siz teroristsiniz okadar mazlumun ahi nasıl çıkacak şerefsizlere birde Filistinlileri adını agizlarina alıyorlar sizin Yahudi agziniza sicayim

Avatar
Battal 7 yıl önce

Beter olun inşAllah

Avatar
fettah 7 yıl önce

Abi bu bir yahudi oyunudur unutmayinizki yahudiler bir yumurta icin dunyayi yakarlar suanki durum bunu gosteriyor yangini kendileri baslatti zavalli filistin halkina savas ve katliam yapmak icin bu tezgahi duzenlediler