Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Suikast sonrası İran ve ABD'den flaş karar!
Fars Haber Ajansı'nın son dakika haberine göre, İran’ın Ankara Büyükelçiliği bir bildiri yayımlayarak, İstanbul, Erzurum ve Trabzon Başkonsoloslukları salı günü kapalı olduğunu duyurdu.

İran Büyükelçiliği, vatandaşlarından bugün bu mekanlara başvurmaktan kaçınmalarını istedi.

Öte yandan ABD Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve Adana Konsolosluğu'nun da bugün kapalı olacağı öğrenildi. 

KİRBY O İDDİAYA CEVAP VERDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye "ABD veya koruduğu Gülen'in bir şekilde bunun parçası olduğu yönündeki iddialar hakkında endişeli misiniz? Buna hazır mısınız?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Bu tür "iddiaları duyduğunu" belirten Kirby, olayın henüz çok yeni olduğunu söyledi.

"GEREKSİZ YERE BUNA İŞARET EDİLMEMELİ"

Kirby, "Şu anda bir soruşturma başladı. Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz. Yoğunlaşmamız gerekiyor. Soruşturma sona erene kadar gereksiz yere buna işaret edilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki iktidara her zaman destek verdiklerini dile getiren Kirby, ABD'nin bu tür suikast eylemleriyle alakası olabileceği yönündeki iddiaları reddetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.