Öne Çıkanlar ışid türkiye dünyanın en güçlü orduları abdülhamid gülse birsel

Suriye'de kritik gelişme!
Reuters'e konuşan Suriye Barış Görüşmeleri'ne katılan bir kaynak, Suriye muhalefetinin eğer Rusya'nın hava saldırıları durursa 2 ila 3 haftalık bir ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

DAEŞ HARİÇ HEPSİ KABUL ETTİ

İsmi açıklanmayan kaynak, üzerinde anlaşılan Suriye ateşkesinin yenilenebilir olup çatışmanın DAEŞ hariç tüm tarafları tarafından desteklendiğini açıkladı. Kaynak, Suriye ateşkesinin Nusra Cephesi'nin hedef alınmaması şartını da içerdiğini belirtti. Bu konunun ABD ve Rusya'nın üzerinde konuştuğu konulardan biri olduğunun altı çizildi. Ateşkes şartları arasında kuşatmaların kırılması, tutukluların serbest kalması ve Suriye genelinde yardım ulaştırılması da bulunuyor.

İSTANBUL'DA GİZLİ TOPLANTI

Al Jazeera'nın haberine göre, Suriyeli muhaliflerin Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Riyad Hicab, Suriyeli silahlı muhalif gruplarla cuma akşamı İstanbul'da bir araya geldi. Gizli tutulan toplantıda Hicab, batılı güçlerin, geçici ateşkes kararının desteklenmesi hâlinde, şartların uygulanması için tam güvence sözü verdiğini aktardı.

3 KONUNUN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİLER

Muhalifler Cenevre’deki ilk görüşmelerden bu yana 3 konunun hayat geçmesini istiyorlar:

* Kuşatma altındaki yerler üzerinde insani koridorun açılması ;* Yardım malzemelerinin girişine izin verilmesi; * Kadın ve çocuk tutuklular başta olmak üzere tutukluların serbest bırakılmasıCephe el Şamiyye, Sultan Murat Tümeni ve Ceyş ül İslâm gibi muhalif gruplar da anlaşmayı teyit etti. Detaylı açıklamanın Riyad Hicab tarafından yapılacağı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.