Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Suriye'den acı haber! Türkmen köyleri vuruluyor!
Suriye'de Esed rejimi, sabah erken saatlerde Rusya'nın da hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı.

Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, "Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında" dedi.
Suriye'de Esed rejimi, 3 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletti. Yerel kaynaklara göre, rejim güçleri, sabah erken saatlerde Rusya'nın da hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı.



"KÖYLER DE HEDEF ALINDI"

Helikopter ve uçakların katıldığı saldırılarda Türkmen muhaliflerin mevzilerinin yanı sıra köyler de hedef alındı. Ölü ve yaralıların bulunduğu belirtilen bölgeden gelen patlama sesleri, Yayladağı ilçe merkezi ile sınırdaki mahallelerden de duyuluyor.

"TÜRTMEN DAĞI'NDA DURUM ÇOK ÇOK KRİTİK"

Öte yandan Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, yaptığı açıklamada, Rusya'nın da destek vermesiyle bölgelerine yönelik saldırıların arttığını aktardı.

Şu an bölgede çatışma yaşandığını vurgulayan Hoşkar, "Hem mevziler hem de Türkmen köyleri, kara, hava ve denizden yoğun şekilde bombalanıyor. Çatışmalar şu saatlere kadar hiç durmadı" dedi.

Köylerin boşaltıldığını, yaklaşık 5 bin kişinin Suriye tarafındaki güvenli gördükleri bölgeye gittiğini belirten Hoşkar, "Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında. Ölü ve yaraların olduğu saldırıları kaygıyla izliyoruz" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.