Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Suriye ordusu Hama'da kimyasal silahla saldırdı: 85 ölü
Yerel medya aktivistlerinden Ömer Hamza, Suriye ordusuna ait savaş uçağının Hama kentinin doğusunda terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Akirbat beldesinde sivil yerleşim yerine "sarin" gazıyla saldırdığını belirtti.

Hamza, yaptığı açıklamada aralarında çocukların da olduğu 85 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 500 kişinin de çevreye yayılan gazdan etkilendiğini duyurdu. 

TEDAVİ ALTINA ALINDILAR



Aktivist Hamza, kimyasal gazdan etkilenenlerin, kusma, görme bozukluğu, gözbebeğinde küçülme ve nefes darlığı şikayetleriyle bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılaraklarını belirtti. 



DAHA ÖNCE DE KİMYASAL GAZLAR KULLANILMIŞTI

Yerel kaynaklar, daha önce saldırının klor gazıyla yapıldığını bildirmişti. Beşşar Esed rejiminin 21 Ağustos 2013'te Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanarak düzenlediği saldırıda, bin 400'ün üzerinde kişi hayatını kaybetmiş, çoğu kadın ve çocuk 10 binin üzerinde sivil yaralanmıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.