Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Suudi Arabistan ve İran arasında tansiyon yükseliyor!

 Suudi Arabistan’da yetkililer, bugün gerçekleştirilen 47 kişinin idamıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur El-Turki, 47 kişinin infazının 12 bölgede gerçekleştiğini söyledi.

Konu ile ilgili Mansur el-Türki ile birlikte Adalet Bakanlığı sözcüsü Şeyh Mansur el-Gifari de kameraların karşısına geçti. El-Turki, infazın gerçekleştirildiği sırada yetkililerin yanı sıra bir doktorun hazır bulunduğunu, her mahkûmun infazının diğerlerinden ayrı olarak yapıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Mansur el-Gifari ise açıklamasında idamla yargılanan her mahkûmun kendini savunması için fırsat verildiğini, avukat tutmaya gücü yetmeler için ise Adalet Bakanlığı’nın avukat tahsis ettiğini belirtti. El-Gifari, idamların infazı kararlara yapılan itirazlar ve bütün mahkemelerden alınan onaylardan sonra gerçekleştiğini ifade etti.

İDAMLAR DEVAM EDECEK

El-Türki bir soru üzerine, bugün gerçekleşen idamların son olmayacağını mahkemede devam eden davaların idam kararı ile sonuçlanması halinde infazların gerçekleştirileceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, “İnfazlar hapishanelerin içinde oldu. İnfazların gerçekleştirildiğine yönelik fotoğraf veya görüntü yok. İnfazın yapıldığı sırada çekim yapılması doğru değil. İnfaz bazı bölgelerde kılıçla bazı bölgelerde ise kurşunla oldu. Her iki yöntem Suudi Arabistan’da uygulanır. Dört bölgede infazlar kurşunla geri kalan bölgelerde kılıçla gerçekleşti.” cevabını verdi.

Birilerini yargılarken hangi örgüte (IŞİD, El-Kaide) mensup olduğuna değil kanun hükümlerine baktıklarını belirten sözcü, kişiyi işlediği suça göre yargıladıklarını ekledi.

Suudi vatandaşı olmayanların idam edilmeden önce ülkelerine haber verdiniz mi? Sorusuna cevap olarak El-Türki, “Tabi elçilikler bu tür davaları vatandaşlarının yargılandıkları davaları takip ediyor. Mahkeme sürecinin bütün aşamalarını izliyor. Kişi tutuklanıp suçları hakkında yargılanmaya başlandığı zaman haber veriliyor.” ifadesini kullandı.

İRAN'DAN JET AÇIKLAMA

Bu açıklamanın ardından İran'dan konuyla ilgili sert bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Jaber Ansari, Şii din adamı Nimr al-Nimr'ın idam edilmesininSuudi Arabistan'a pahalıya mal olacağını söyledi.

"BEDEL ÖDEYECEK"

Ansari, "Suudi Arabistan hükümeti terörist hareketleri ve aşırıcıları destekliyor ancak baskı ve idamlar nedeniyle iç eleştirilerle karşı karşıya. Suudi hükümeti, bu politikalar için bir bedel ödeyecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.