Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

Suudi veliaht 'Hadimul Haremeyn' sıfatını kaldırıyor!
Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği yumuşak saray darbesiyle Suudi Arabistan'da yönetimi ele geçiren genç veliaht prens Muhammed bin Selman'ın laiklik devlet anlayışını ülkeye getirmek adına "Hadimul Haremeyn" ifadesini kaldırmaya hazırlandığı iddia edildi.

Gölge CIA olarak da bilinen Stratfor'da yer alan bilgiye göre genç veliahtın ülkeye laik devlet anlayışını getirmek adına Suudi Arabistan krallarının isimlerinin başına aldığı "Hadimul Haremeyn" sıfatını kaldıracağı belirtildi.

"Hadimul Haremeyn" ifadesi Müslümanlar için kutsal belde olarak sayılan Mekke ve Medine için kullanılan "İki Haremin hizmetkarı" anlamına geliyor.

Muhammed bin Selman göreve geldiği günden bu yana çok sayıda muhalif alim, aktivist ve vaizi tutuklayarak hapishanelere koydu.

Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn'in seküler bir ortadoğu istediğini söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.