Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Suudi yönetimi ölü sayısını gizliyor mu?

Suudi Arabistan’da yaşanan izdiham faciasının ardından ölü sayısı hakkında çelişkili haberler geliyor. Bayramın ilk günü meydana gelen faciada resmi rakamlara göre 769 kişi hayatını kaybetti.

Ancak resmi olmayan ifadelere göre bu rakam daha da yüksek. El Cezire’nin haberine göre izdiham faciasında 1184 kişi öldü. El Cezire haberini Suudi Arabistanlı bir hastane görevlisine açıklamalarına dayandırdı.

Ancak daha vahim iddialar da var. Mina’da yaşanan izdiham sonucu 1300’den fazla hacının can verdiği ileri sürülüyor.

Peki Suudi yönetimini ölü sayısını neden az gösteriyor. Çünkü hac organizyonunda büyük ihmaller olduğu ileri sürülüyor. Üstelik iddiaların hedefinde 30 yaşındaki Prens Muhammed bin Salman var. Teorilere göre koruma ordusuyla şeytan taşlamaya giden Prens Salman için bazı yollar kapatıldı ve facia bu yüzden geldi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.