Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Taksim canlı bombacısı böyle görüntülenmiş! Meğer o gün...
İSTANBUL İstiklal Caddesi’nde, 4 kişinin öldüğü ve 39 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren ve patlamada parçalanarak ölen ’canlı bomba’ Mehmet Öztürk hain saldırıyı gerçekleştirdiği gün kameralara böyle takılmış.

Mehmet Öztürk'ün komşuları, onu hiç görmediklerini, olayın ardından babası N.Ö., kardeşleri G.Ö ve Y.Ö.’nün gözaltına alınmasıyla şoke olduklarını söyledi.

Bazı komşular, teröristin 1 ay önce kente gelip ailesini ziyaret ettiğini belirtti. Canlı bomba Öztürk’ün, saldırıyı gerçekleştirdiği gün İstanbul’a geldiği iddia ediliyor. Öztürk’ün izini süren polis, teröristin Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a ulaştığını ve metroyla geldiği şehir merkezinden taksiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne kadar geldiğini belirledi.

İstanbul’daki terör saldırısının ardından detaylar da netleşiyor. Polisin yaptığı araştırmada, 2013 yılında Gaziantep’teki evinden ayrılan ve ailesi ’kayıp’ başvurusu yapınca IŞİD ile bağlantısı olduğu değerlendirilen Mehmet Öztürk’ün bölgede bulunduğu telefon sinyalinden saptandı. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, Mehmet Öztürk’ün, Gaziantep’te yaşayan babası N.Ö.'den kıl, kan ve tükürük örnekleri aldı. DNA eşleştirmesi sonucu intihar saldırısını gerçekleştiren ’canlı bomba’ teröristin Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.

AİLE FERTLERİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep’te başlatılan operasyonda, ’canlı bomba’nın babası N.Ö. annesi F.Ö., kardeşleri 22 yaşındaki G.Ö ve 18 yaşından küçük olan Y.Ö. gözaltına aldı. Sabah polis annesi F.Ö. ile en küçük kardeşi Y.Ö.’yü serbest bıraktı. F.Ö. ve oğlu Y., serbest kaldıktan sonra bir yakınlarının yanına gitti.

 KOMŞULARI ŞOKE OLDU





Merkez ilçe Şehitkamil’e bağlı İncesu Köyü nüfusuna kayıtlı olan ancak 20 yılı aşkın süre önce kent merkezine yerleşen Öztürk ailesi, 10 Ocak 2015 günü Özgürlük Mahallesi’ne taşındı. Bir yılı aşkın süredir Öztürk ailesi ile aynı mahallede oturan komşuları ise polislerin gelmesi ve ardından ’canlı bomba’ eylemini gerçekleştiren kişinin, bu ailenin hiç görmedikleri oğlu Mehmet Öztürk olduğunu öğrenince şoke oldu. Komşuları, fabrika işçisi olduğu belirtilen N.Ö.'nün kendilerine inşaatlarda kalıp ustalığı yapıp, demir bağladığını söylediğini, oğullarından halen kendisiyle birlikte gözaltında olan G.Ö.'nün pazarcılık yaptığını ifade etti.

3. OĞULLARININ İSTANBUL'DA ÇALIŞTIĞI SÖYLENİYORDU

Kendi halinde ve sessiz olarak bildikleri N.Ö.'nün kimseyle iletişim kurmadığını anlatan komşuları, "Sadece yolda karşılaşınca selam verirdi. Onun ötesinde kimse ne olduğunu bilmiyor. 3 oğulları olduğu, birinin İstanbul’da çalıştığını söyleniyordu. Onun İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba olduğunu öğrenince şoke olduk" dedi.

1 AY ÖNCE ZİYARET ETTİ

Mahalledeki bir komşuları ise İstanbul’da ayakkabı imalatında çalıştığını söylediği ’canlı bomba’ Mehmet Öztürk’ün bir ay önce ailesini ziyaret edip birkaç saat kaldıktan sonra ayrıldığını, ailenin en küçük çocuğu Y.’nin de bir süre onun yanında kaldığını ileri sürdü. Komşuları babasıyla gözaltında olan ve pazarcılık yaptığı söylenen 22 yaşındaki G.Ö.'nün de kimseyle temasının olmadığını, sadece eve otomobiliyle gelip giderken gördüklerini anlattı. Öztürk ailesinin yaşadığı altında işyeri bulunan 3 katlı binanın ikinci katındaki evlerinin balkonunda özensiz konulan bayrak dikkati çekti. Komşuları hiçbir ziyaretçileri olmayan ailenin balkonundaki Türk bayrağının ise aylardır durduğunu ifade etti.

AYNI GÜN İSTANBUL'A GELMİŞ

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre ise canlı bomba Mehmet Öztürk’ün, eylemi gerçekleştirdiği gün İstanbul’a geldiği belirlendi. Öztürk’ün izini süren polis, eylemcinin Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a ulaştığını ve metroyla geldiği şehir merkezinden taksiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne kadar geldiğini belirledi.

18 MART'TA BİLET ALDI

Olayın aydınlatılması için oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonrasında canlı bomba eylemini gerçekleştiren ve IŞİD’le bağlantılı olduğu bulgularına ulaşılan Mehmet Öztürk’ün olaydan hemen önce Adıyaman’dan otobüsle İstanbul’a geldiği tespit edildi. Polis, Adıyaman’daki çalışması sonrasında Öztürk’ün otogarda İstanbul otobüsü için bilet aldığı sıradaki görüntüsüne ulaştı.

Milliyet'te yer alan görüntüde Öztürk’ün firma görevlisinden 18 Mart’ta İstanbul için bilet alırken görülüyor. Yapılan araştırmalarda, Adıyaman’dan yola çıkan Öztürk’ün İstanbul esenler Otogarı’nda indikten sonra metro ile şehir merkezine doğru geldiği ve Fatih Yusufpaşa durağından bindiği taksiyle Taksim’e kadar geldiği, buradan da yürüyerek İstiklal Caddesi’ne girdiği belirlendi.

KEŞİF AMAÇLI GELMİŞTİ İDDİASI

Geriye dönük araştırmalarda, Öztürk’ün İstanbul’da hiç kimseyle bir temasının bulunmadığı anlaşıldı. Ancak, Öztürk’ün olaydan 3-4 gün önce bir kez daha İstanbul’a geldiği yönünde bilgiler bulunduğu, bu gelişinin de keşif amaçlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

GEÇMİŞİ ARAŞTIRILDI

Canlı bomba Öztürk’ün geçmişiyle ilgili yapılan araştırmalarda ise Öztürk’ün Gaziantep’te faaliyetleri ortaya çıkarılan ve IŞİD’le bağlantılı olarak hareket eden Durmaz grubu içinde yer aldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.