Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Tecavüzcüye tahliye ülkeyi ayağa kaldırdı!

Hindistan'da 2012 yılında altı erkek tarafından önce tecavüz edilip sonra hunharca öldürülen genç kadına tecavüz eden kişilerden birinin, olayın gerçekleştiği yıl 17 yaşında olması nedeniyle hakkında tahliye kararı verilmesi ülkeyi karıştırdı.

2012 yılında biri 18 yaşın altında toplam altı erkek, otobüste seyahat eden 23 yaşındaki bir genç kıza defalarca tecavüz etti. Hem genç kıza hem de onu kurtarmaya çalışan yanındaki erkek arkadaşına metal çubuklarla öldüresiye vurmuşlardı. Yasalar gereği 18 yaşın altındaki tecavüzcü Çocuk Mahkemesi'nde yargılandı ve en yüksek ceza olan 3 yıl hapis cezası aldı. Diğer 5 kişiden birisi gözaltındayken kendini asarak intihar etti ve diğer dördü idama mahkum edildi.

Kendi elleriyle çıkarmış

Suçun işlendiği zaman henüz 17 yaşında olan tecavüzcü ifadesinde genç kızın bağırsaklarının bir kısmını kendi elleriyle çıkarttığını itiraf etmişti. Hindistan'daki iktidar partisinden bir milletvekili genç tecavüzcünün halkın içine bırakılmaması ve cezasının uzatılması istedi.

Cezası hukuken uzatılamaz

Mahkeme heyeti üç yılın dolmak üzere olduğunu ve sürenin hukuken uzatılamayacağı cevabını verdi. Bu cevap üzerine de halk ayaklandı. Ölen genç kızın annesi "her kadının sokaklara dökülüp tahliyenin durdurulması için protesto yapmasını istiyorum" dedi ve sonra "halkımız böyle bir caninin elini kolunu sallayarak içimizde dolaşmasına izin vermez" diye ekledi. En genç tecavüzcünün yarın tahliye olabileceği gelen bilgiler arasında. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.