Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Teröre destek veren ülkeler arasına bir yenisi daha eklendi!
İsveç Devlet Gençlik Örgütü, terör örgütünün ülkedeki yapılanması Kurdiska Râdet’e 447 bin 319 İsveç Kronu para yardımında bulundu. İsveç kurumu, teröristlerin fotoğraflarının sergilendiği ve terörist eylemlerin savunulduğu Kurdiska Râdet'i kültürel bir dernek olarak gördüğünü iddia etti.

Terör örgütü PKK'ya her fırsatta destek açıklaması yapan ve hain terör eylemlerini üstü kapalı kınama mesajları ile geçiştiren Avruğa Birliği (AB) üyesi ülkeler, örgüte para yardımını artık devlet eliyle açıkça yapıyor. PKK'ya maddi destek veren AB üyesi ülkelere, İsveç de eklendi. Devlet Gençlik Örgütü olarak İsveç'te faaliyet yürüten MUCF (Myndigheten för ungdoms-och civilsamhällesfrågor), terör örgütü PKK'ya 447 bin 319 İsveç Kronu (SEK) para yardımında bulunarak teröre maddi destek sağladı. Para, PKK'nın İsveç yapılanması tarafından açılan ve terör faaliyetleri yürüten Kurdiska Râdet isimli örgüt derneğine verildi.

FOTOĞRAFLAR OFİS MERKEZİNDE

PKK'nın ofisi Kurdiska Râdet, İsveç'in başkenti Stockholm'un merkezinde 44-46 numaraları sokakta bulunuyor. Bina içerisinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK'lı teröristlerin fotoğrafları ve örgütün sözde bayrakları ile flamaları sergileniyor. İsveç devletinden gelen maddi yardım ile ayakta duran PKK'nın ofisi, ek olarak farklı yöntemlerle karşılıksız maddi destek de alıyor. Öte yandan PKK'nın yayın organı olarak bölgede faaliyet yürüten Dicle News de, bu yardımlardan faydalanıyor.

KÜLTÜR YARDIMIYMIŞ!

MUCF, PKK'ya yaptığı maddi desteği skandal bir açıklama ile savunuyor.

İsveç kurumu, teröristlerin fotoğraflarının sergilendiği ve terörist eylemlerin savunulduğu Kurdiska Râdet'i kültürel bir dernek olarak gördüğünü söylüyor.

Maddi yardımlar ile İlgili yapılan açıklamada, 'kültürel faaliyetlere destek' ve 'organizelerini devam ettirebilmeleri için yardım' ifadeleri geçiyor.



İsveç Devlet Gençlik Örgütü, terör örgütünün ülkedeki yapılanması Kurdiska Râdet'e 447 bin 319 İsveç Kronu para yardımında bulundu.

TÜRK FEDERASYONLARINA 20 YILLIK YARDIM KESİLDİ

Kurdiska Râdet'in başkentin göbeğinde bulunan merkez ofisinin haricinde, 5 şehirde daha örgütü ve ofisi bulunuyor. Bu kadar ofis açılmasının arka planında ise, devlet eliyle yapılan yardımların daha yüksek miktarlarda olması amaçlanıyor. Örgüt üyelerinin bazılarının kendi ev adreslerini de, ofis olarak kayıt ettirdiği belirtiliyor. PKK'ya desteğini açıkça ilan eden İsveç, yaklaşık 20 yıldır maddi destek verdiği Türk federasyonlarına yardımı da kesti. İsveç kurumları, 2016 yılı içerisinde Türklere yönelik kesilen yardımları sudan bahaneler ile meşrulaştırmaya çalışırken, tepki giderek büyüyor. Ülkede bulunan Türk federasyonları skandala yönelik adımlar atarken, meşru taleplerin sürekli geri çevrildiği ve resmi olarak yapılan açıklamalarda somut sebep açıklanmadığı öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PYD DE OFİS AÇMIŞTI

PKK'nın Suriye kolu PYD de geçtiğimiz aylarda İsveç'in başkenti Stockholm'de ofis açmıştı. Terör örgütünün ofisinin açılış törenine iktidar ortağı Yeşiller'in Dış Politika Sorumlusu Valter Mutt katılmış, teröristlerin İsveç'te ofis açmasının kendilerini sevindirdiğini söylemişti. İsveç Savunma Bakanlığı gelen tepkiler üzerine ofis açıldığını yalanlamıştı. Fakat ortaya çıkan fotoğraflar, terör örgütü PYD'nin ofis açtığını kanıtlamıştı.

Öcalan tişörtüyle bastılar

PKK sempatizanları, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) İngiltere şubesinin İngiliz parlamentosunda düzenlediği toplantıda ortalığı karıştırdı. Toplantıya dinleyici olarak giren bir grup PKK yandaşı, toplantı sırasında Türkiye karşıtı slogan attı. Terör örgütü elebaşının fotoğrafının yer aldığı tişörtler giyen terör örgütü yandaşlarının toplantı salonundaki sloganlarının duyulmasıyla İngiliz polisi duruma kısa sürede müdahelede bulunarak, olayın büyümesini engelledi. Göstericilere salondan ayrılması çağrısı yapan polis, toplantıdan çıkılmaması halinde gözaltına alınacakları uyarısında bulundu. Bir süre salondan çıkmamak için direnen PKK yandaşları, polis tarafından dışarı çıkarıldı. Bu arada, terör örgütü sempatizanlarından bazıları UETD Siyasi İşler Başkanı Merve Demir'e hakaret ederek saldırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.