Öne Çıkanlar otel tanıtım filmi samsun haberleri demirtaş selfie nizip trafik kazası

Teröristler EURO 2016'yı mı baltalamaya çalıştı! Stada giremeyince üzerindeki bombayı patlattı
Terör şoku yaşayan Fransa'daki saldırılarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. 140 kişinin hayatını kaybettiği 7 ayrı saldırının biri de Stade de France'ın çevresinde gerçekleşti. Bir canlı bomba eylemcisi Fransa - Almanya maçının oynandığı stada girmek istedi. Polis içeri almayınca giriş kapısında üzerindeki bombayı patlattı. Bu saldırının ardından "acaba teröristler Fransa'da oynanacak olan EURO 2016'yı da mı baltalamaya çalışıyor?" sorusu akıllara geldi. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı EURO 2016'nın zora girdiğini açıkladı. 


Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa-Almanya maçının oynandığı sırada 7 ayrı bölgede saldırılar meydana geldi. Saldırılarda 140 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca da yaralının olduğu belirtildi. 
 
Paris'in 10. ve 11. bölgelerinde restoran ve eğlence yerlerine ve statta silahlı saldırı düzenlendi. 10. bölgede yer alan bir bar ve restoranın terasına kaleşnikof silahla saldırıldı. 
 
11. bölgede eğlence merkezi Bataclan'a ise yine silahlı saldırı düzenlediği ve içeride rehin alınan 100 kişinin öldürüldüğü kaydedildi.
 
Bir başka saldırı ise Stade de France'ın yakınlarında meydana geldi. Almanya ve Fransa milli takımları arasında oynanan maç sırasında patlamalar yaşandı. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de France'ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Euro 2016 zora girdi!
 
L’Equipe’te yer alan habere göre, Fransa Futbol Federasyonu başkanı Noel Le Graet, “EURO 2016 için zaten endişeler vardı. Artık görülüyor ki bu endişeler güçlendi” diye konuştu. 
 
Karşılaşmayı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, stat çevresinde meydana gelen patlamaların ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde stattan çıkarıldı. Müsabaka bitmesine rağmen bir süre taraftarların çıkışına izin verilmedi.
 
Stat dışında güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından patlamaların yaşandığı bölgeye uzak kapılardan tahliye edildi. Yaşanan korku ve panik nedeniyle kalabalık bir taraftar grubu sahaya inerek, burada bekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.