Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sea Pearl Ataköy manisa son dakika haber afrika

Trump, 20 Ocak'ta hepsini gönderecek!

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın, Barack Obama tarafından atanmış tüm büyükelçilerin görevine göreve başlama tarihi olan 20 Ocak'ta son vermeye hazırlandığı ielri sürüldü. Amerikan medyasında çıkan haber göre Trump'ın Dışişleri Bakanlığı yetkililerine gönderdiği yazıda, Obama döneminde atanan "istisnasız tüm büyükelçilerin 20 Ocak'ta görevlerinin son bulacağı" bilgisine yer verildi.


"ABD ELÇİSİ KRİZİ YAŞANABİLİR"

Atanmış tüm büyükelçilerin görevlerine bir anda son vermesinin birçok önemli ülkede "ABD elçisi" krizine yol açabileceği de vurgulanıyor. Ayrıca senato onayı da gerektiği için yeni büyükelçilerin görevlerine başlamasının biraz zaman alacağı belirtiliyor. 

Bir yetkili yaptığı açıklamada, "bu durumun normal olduğu ve Beyaz Saray dahil birçok kurumda bu görev değişikliklerinin yapılacağını" ifadelerini kullandı.

AİLEVİ SORUNLAR OLACAK

Haberde, bazı dışişleri yetkililerinin, bu ani kararla ailevi sorunlar yaşayabileceği öne sürüldü.  Önceki dönemlerde yeni başkanın göreve başlamasından sonra büyükelçilerin, ihtiyaç ve ailevi durumuna göre görev yerlerinde bir süre daha kalmalarına müsade ediliyordu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mine 7 yıl önce

turamp inşAllah hayırlı olursun