Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Kuzey Kore'nin hidrojen bombasını denediğini açıklamasının ardından, Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Almanya Başbakanı Angela Merkel telefon görüşmeleri yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre 3 liderlerin de Kuzey Kore tehdidine karşı ortak tavır içinde olunduğu belirtildi. 

GÜNEY KORE'YE YENİ SİLAH SATIMI

Açıklamada, ABD'nin Güney Kore'ye yeni silahlar satacağı belirtilerek "Başkan Trump, Güney Kore'nin füze taşıma kapasitesi üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması konusunda prensipte onay verdi. Başkan Trump aynı zamanda ABD'den Güney Kore'ye milyarlarca dolarlık silah satımı konusunda da kavramsal olarak onay verdi." denildi. 

Trump, Güney Kore lideriyle görüştü

MERKEL GÖRÜŞMESİNDE BM'YE İŞARET EDİLDİ

Trump ile Merkel arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada ise "Her iki lider, Kuzey Kore'nin süregelen kayıtsız ve tehlikeli adımını kınadılar.  Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki yakın koordinasyonun önemine dikkat çektiler. Başkan Trump, bu son provokasyonun, sadece uluslararası toplumun Kuzey Kore'nin yasak eylemlerine karşı kararlığını artırmaya hizmet edeceğini vurguladı." ifadelerine yer verildi. 

ABD'NİN AMACI NE?


ABD'nin Kuzey Kore ile suni bir savaş ortamı oluşturarak Çin'i çevreleme politikası güttüğü ve çevresindeki ülkelere silah satmak için zemin oluşturduğu tahmin ediliyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Aslında bütün ülkeler ya tam bir silahsızlanmaya gitmeli, ki doğrusu bu veya her ülkenin kuzey kore gibi olması gerek. Her ne kadar hidrojen veya atom bombaları katliam silahıysa da, savaşlar bu icadlar ile frenlendi. İşi tekrar kılıç prangaya dökersek, eskisi gibi her gün meydan savaşları başlar. Aklımın ermediği, ABD, Rusya, Fransa, Hindistan, gibi ülkelerde atom silahı olacaksa, başkalarında neden olmamalı? Başka gezegenden geldiğim için, dünyalılar gibi düşünemiyorum.

Avatar
Hasan 7 yıl önce

Silah satmak için tehdit olması lazım. Bu sefer kim e düğmeye bas dediler.