Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Flynn, Erdoğan yönetiminin Türkiye'yi İslamcılığa kaydırdığını söyleyip darbeyi destekleyen ifadeler kullanıyor. Konuşmasına bakıldığında Flynn'in o sırada bu darbe girişimini Gülen örgütünün değil ordu içindeki laik subayların yaptığını zannetiği de anlaşılıyor.

Ocak ayında görevine başlayacak ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn'in 15 Temmuz gecesi yaptığı konuşma ortaya çıktı. İslam karşıtı söylemleriyle bilinen muhafazakâr siyasi grup ACT! for America'nın Cleveland'daki konferansında konuşan Flynn'in kullandığı ifadeler, o saatlerde süren darbe girişimini destekler nitelikte. Flynn, konuşmasında Türk ordusundan bir subayla irtibat halinde olduğunu ve bu subayın kendisine, "Laik bir ülke olarak görülmek istediğimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz" dediğini söylüyor.

Flynn'in konuşmasında kullandığı ifadeler şöyle:

"Muhtemelen çoğunuzun haberi yok ama şu anda Türkiye'de bir darbe oluyor. Tam da şu anda darbe oluyor. Ben de Türk ordusuna mensup, bizimle birlikte eğitim almış bir arkadaşımla irtibat halindeydim. Türk ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum, ama takip edenler bilir ki Türk ordusu uzun yıllardır yok ediliyor. Gerçek anlamda laik, yani normal bir ulus devlet olan, ancak daha sonra İslamcılığa kaymaya başlayan bir ülke tarafından… Erdoğan yönetimindeki Türkiye bu, ki kendisi Başkan Obama ile çok yakın. Neler olacağını heyecanla bekliyorum, çünkü ordu başarılı olduğu takdirde, bu gece – [Türkiye] bizden sekiz saat ileride, o yüzden şu anda sanıyorum orada saat sabah 2 ya da 3 olmalı – söylediklerinden biri de 'NATO kapsamındaki sorumluluklarımızı tanıyoruz, Birleşmiş Milletler kapsamındaki sorumluluklarımızı biliyoruz, laik bir ülke olarak görülmek istediğimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz' oldu. Bunu söyleyen ordu. Evet, bu alkışlamaya değer bir şey."


 Al Jazeera

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.