Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Trump'ın Müslümanlarla ilgili 'ilk icraatı'
Cumhuriyetçi Parti'den aday olup Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton'ı yenerek ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump'ın 7 Aralık 2015'te yaptığı ve  ‘Müslümanlar'ın ABD'ye girişinin yasaklanması gerektiğini' savunduğu açıklaması ‘buhar oldu.'

Trump'ın sözkonusu açıklamasını "www.donaldjtrump.com" adresindeki sitesinde bulmak artık mümkün değil.

Bu açıklamanın yer aldığı linke tıklayan kullanıcılar artık başka bir sayfaya yeniden yönlendiriyor. Kullanıcıların yeniden yönlendirildiği sayfada ise Trump'ın kampanyasına nasıl bağış yapılabileceğine dair bilgiler yer alıyor. Independent'ın haberine göre Trump'ın ‘Müslümanlar'a giriş yasağı' açıklamasının yer aldığı sayfa, başkanlık seçimlerinin düzenlendiği 8 Kasım sabahında ulaşılabilir durumdaydı. Söz konusu sayfaya ulaşmak isteyen kullanıcıların artık yönlendirildiği ‘bağış sayfası' ise 8 Kasım gecesi siteye eklendi.

Trump, kampanyası süresince birçok kez Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım 2015'te düzenlenen saldırıların ardından Müslümanların ABD'ye sokulmaması gerektiğini söyleyerek büyük tepki çeken ancak daha sonra bu sözlerinin ‘Sadece öneri' olduğunu belirterek geri adım atan Trump daha sonra ise ABD'deki Müslümanların terörle mücadele kapsamında fişlenmesini 'ciddi şekilde' düşünmeleri gerektiğini belirtip ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini pek çok kez ifade etmişti.

Nitekim bu açıklamaları sebebiyle ABD'nin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) dün Trump'ın galibiyetinin ardından yapılan açıklamada, ‘yeni başkanın Müslümanlar dahil tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesi' istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.