Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

Trump Tower'den ABD'li Trump'a sert kınama

Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural, ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump'ın "Müslümanların ABD'ye alınmaması" çağrısına ilişkin, "Müslümanlara karşı ayrımcılık niteliği taşıyan bu ifadeleri esefle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadesini kullandı.

"Rencide edici ifadeler"

Trump Towers açıklamasında görüşlerine yer verilen Genel Müdür Kural, Donald Trump'ın son yaptığı bazı açıklamalarla tüm İslam dünyasını olduğu gibi halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türk milletini de rencide edici ifadeler kullandığını vurguladı.

Kural, şunları kaydetti:

"Küçük siyasi hesaplarla yüce dinimizi istismar ediyor"

"Müslümanlara karşı ayrımcılık niteliği taşıyan bu ifadeleri esefle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu gibi beyanlar, bir barış ve hoşgörü dini olan İslamiyet'i hiç anlamamış veya küçük siyasi hesaplarla yüce dinimizi istismar yoluna gitmiş bir zihniyetin ürünü olmaktan öte başka bir değer taşıyamaz. Bu tepkimiz, Trump ailesine doğrudan doğruya zamanında iletilmiş bulunmaktadır. Trump markası ile olan ilişkimizin hukuki boyutunu değerlendiriyoruz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.