Öne Çıkanlar otel tanıtım filmi samsun haberleri demirtaş selfie nizip trafik kazası

Türkiye Büyükelçiliği yakınında patlama!

Patlamalar şehir merkezinde, başkanlık sarayı ve Birleşmiş Milletler'e ait ofislerin de bulunduğu bölgedeki Sarinah Alışveriş Merkezi'nin yakınında meydana geldi.

Kentte yaşanan olaylarda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.



Endonezya televizyon kanalı TVOne ise, Türkiye ve Pakistan büyükelçiliklerinin de bulunduğu Cikni, Silpi ve Kuningan mahallelerinde üç patlama daha meydana geldiğini bildirdi.

AP’ye konuşan bir görgü tanığı en az beş saldırgan gördüğünü; bunlardan üçünün kahve dükkânına girdikten sonra sırayla kendilerini patlattıklarını anlattı. Diğer iki saldırgan ise polis noktasına giderek silahlı saldırıda bulundu. Aynı görgü tanığı bir polisin öldürüldüğünü, üç polisin ise ağır yaralandığını gördüğünü ifade etti.



Görgü tanıkları bir silahlı saldırganın durmadan ateş açtığını ve silahını sürekli yeniden doldurduğunu ifade etti. Saldırganların silah ve el bombası kullandığı belirtiliyor.

Sinema salonunda çatışma

Endonezya polisi dört şüpheli saldırganı öldürdüğünü açıkladı. İntihar bombacılarının saldırı düzenlediği kahve dükkânının bulunduğu binanın içindeki sinema salonunda polisler ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Polis sözcüsü çatışmada dört saldırganın öldürüldüğünün ve bölgenin tamamen güvenli hâle getirildiğini açıkladı.

Farklı noktalarda patlamalar

“TVOne” isimli yerel televizyon kanalı şehrin farklı noktalarında üç patlamanın daha duyulduğunu açıkladı.



Bu üç patlamanın Cikni, Silpi ve Kuningan semtlerinde yaşandığı; Türk ve Pakistan Büyükelçiliklerinin bu bölgelere yakın olduğu gelen bilgiler arasında. Ancak şehrin bu bölgesinde yaşanan patlamalarda ölen ya da yaralanan olduğu belirtilmedi.



Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo patlamaların “terör eylemi” olduğunu açıkladı. Devlet televizyonuna konuşan Widodo, olayların kontrol altında olduğunu söyledi ve vatandaşlarına sakin olmaları çağrısında bulundu.

Endonezya daha önce de terör saldırılarına sahne olmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.