Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Türkiye'nin Cerablus zaferi! Büyük temizlik kapıda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kilis’e Suriye’den düşen füzeler sonrası “Göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Her türlü olasılık masada” diyerek sınır ötesi askeri operasyon sinyali vermesi, ABD'nin tutumunu değiştirdi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken önceki gün yaptığı açıklamada "Türkiye’nin Suriye sınırındaki Mınbıc’dan Mare’ye kadar bölümü elinde tutan DAEŞ, iki ülkenin işbirliği ile bölgeden temizlenecek" demişti. O açıklamayla ilgili detaylar ortaya çıktı.

KÜRT-ARAP-TÜRKMEN GÜCÜ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ya da ABD birliklerinin bir kara harekatının söz konusu olmadığı anlaşmaya göre, müttefik kuvvetler hava operasyonlarıyla DAEŞ’leri etkisiz hale getirirken karadaki ‘Süpürme’ operasyonunu yerel güçler yapacak. Bu güçler, Türkiye’nin de karşı çıkmadığı ve Suriye’nin resmi muhalefetini oluşturan Kürtler, Araplar ve Türkmenlerden oluşan Özgür Suriye Ordusu birliklerinden oluşacak.

KİLİS KURTULUYOR
Böylece, Fırat’ın batısına geçerek Türkiye sınırında Kuzey Irak’tan Akdeniz’e uzanan kanton hayali kuran terör        örgütü PYD’den sonra, DAEŞ’in Türkiye topraklarına saldırma macerası da sona erecek. Kilis’e attığı roketlerle can kayıplarına yol açan DAEŞ, Minbic-Mare hattından temizlenecek ve böylece Kilis atış menzilinden çıkacak.

FİİLİ GÜVENLİ BÖLGE
Ankara’nın Suriye krizi başladığından bu yana Azez-Cerablus arasında istediği hat da büyük oranda tamamlanmış olacak. Bir süredir bordo berelilerin girip-çıktığı bölgenin tamamen temizlenmesi için Türkiye ve koalisyon güçleri ortak hareket edecek. Böylece Türkiye ve AB, mülteci ve terör tehdidinden de korunmuş olacak.

"BU, TÜRKİYE’NİN BÜYÜK BAŞARISI"
Türkiye-ABD arasında yapıldığı belirtilen anlaşmaya ve etkilerini değerlendiren Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, anlaşmanın ‘Büyük başarı’ olduğunu söyledi. (Star)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.