Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak karar
Zarif, Suriye'de askeri değil yalnızca siyasi bir çözüm olduğunu ifade etti. Zarif, Suriye'de ateşkeste uzlaşılmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

TOPLANTI MOSKOVA'DA

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri bakanları Suriye'nin geleceğini görüşmek üzere bugün Moskova'da bir toplantı gerçekleştiriyor.

İNSANİ YARDIMLAR ELE ALINDI

Üçlü zirvede Halep'teki son durum başta olmak üzere Suriye'de siyasi bir çözüm için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Siyasi çözüm için Suriye'de tarafların, insani yardımlara ilişkin sorunların çözülmesi de ele alındı.

LAVROV: TAHLİYELERİN BİR İKİ GÜN...

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye-Rusya-İran işbirliği, Doğu Halep'ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladı. Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşününüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi" dedi.

LAVROV: ORTAK BİLDİRİ KABUL EDİLDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki krize çözüm bulmak için yapılacakların belirlendiği ortak bir bildiri kabul ettiğini söyledi.

Lavrov, Türkiye ve İran'ın barış deklarasyonunu desteklediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de kalıcı bir ateşkes için çalışacaklarını vurguladı.

'MOSKOVA DEKLARASYONU' HAZIRLANIYOR

TASS'ın Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre Rusya, Suriye'deki krizi bitirmek için yol haritası belirlemek amacıyla 'Moskova Deklarasyonu' hazırlıyor.

Habere göre Rusya, Türkiye ve İran'ın da bu deklarasyonu desteklemesini umut ediyor.

Deklarasyonun, imzalayanlar tarafından Suriye'de garantiye alınacak bir ateşkesi hedefleyeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.