Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Türkiye'ye 'Basın özgürlüğü' dersi vermeye kalkan Obama'ya bakın
ABD basını açılan davalar nedeniyle Obama’ya bir mektup bile yazdı ve baskıların azaltılmasını istedi. 8 Temmuz 2014'te 38 büyük gazetecilik örgütü Obama’ya açık bir mektup yazarak Obama yönetiminin gazetecilik faaliyetleri konusunda daha şeffaf davranması ve haberlere kısıtlayıcı uygulamaların bir an önce sonlandırılması yönünde bir talepte bulundu.

SON 40 YILIN EN BASKICISI

2014 yılında Washington Post gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Leonard Downie Jr. Obama yönetiminin eski ABD Başkanı Richard Nixon’dan bu yana basına uygulanan baskı noktasındaki en saldırgan başkan olduğunu ifade etti. New York Times Gazetesi’nin baş hukuk müşaviri ve anayasa hukukçusu olan James Goodale da yine basın özgürlüğü konusunda Obama yönetiminin Nixon yönetiminden çok daha kötü olduğunu açıklamıştı. Goodale, Obama yönetimindeki yetkililerin Nixon ya da Bush yönetimlerinde hayal bile edemeyecekleri kadar sert bir güç kullandığının altını çizmişti. Açıklamaları yapan her iki isim de Nixon ve Bush dönemlerinde basın özgürlüğü için mücadele eden sembol isimler oldukları için bu açıklamalar ülke genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Obama yönetimi altında "bilgi sızdırmak" için açılan davaların sayısı yediye ulaştı.

GAZETECİLERE CEZALAR

- Bush yönetiminin CIA’yi nasıl yasadışı kullandığını anlatan ‘State of War’ kitabını yazan New York Times muhabiri James Risen, kendisine bilgi sızdıran haber kaynağını açıklamayı reddettiği için hapis cezası aldı.

- K. Kore hakkında gizli bir raporu kullanarak makale yazan Fox News muhabiri James Rosen’ın telefon görüşmeleri ve e-posta adresleri Adalet Bakanlığı tarafından takip edildi, arama emri çıkarıldı.

- New York Times muhabiri Judith Miller, kaynağını açıklamaya yanaşmadığı için 18 ay hapis cezasına çarptırıldı, 12 hafta hapis yattıktan sonra muhbirinin isminin açıklanmasına izin vermesinden sonra serbest kaldı.

- 2012'de haber ajansı Associated Press’in (AP) telefon konuşmalarının ABD Adalet Bakanlığı tarafından iki yıl dinlendiği ortaya çıktı.

- 2015'te 25 yaşındaki siyahi Freddie Gray’in polis sorgusu altındayken ağır yaralanması ve hayatını kaybetmesinin ardından çıkan Baltimore protestoları esnasında esnasında ABD’li güvenlik güçleri 5 gazeteciyi yaraladı ve ekipmanlarını kırdı. Onlarcasını ise gözaltına aldı.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.