Öne Çıkanlar ışid türkiye DAEŞ erdoğan Ahmet Yesevi Derneği

Türkiye’yi bir an önce AB’ye alalım
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, "Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinin hızlandırılmasını" istedi. AB'nin Dışişleri Bakanı konumunda olan Mogherini hazırladığı "Ortak vizyon, ortak eylem, daha güçlü bir Avrupa: Avrupa Birliği'nin dışişleri ve güvenlik politikaları için global strateji" başlıklı 56 sayfalık raporda, Türkiye'nin üyeliği konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'nin AB'ye üye ülke statüsüne hızla ulaşması sağlanmalı. Bu amaçla, Türkiye'nin AB kriterlerine hızla cevap verebilmesi için çok daha önemli bir işbirliği hayata geçirilmeli. Ayrıca Türk vatandaşlarının Avrupa vizesini kolayca alabilmelerinin yolu açılmalı. Türkiye ile eğitim, enerji ve ulaşım işbirliği özellikle önem taşıyor."

'AB ORDUSU KURMALIYIZ'

Mogherini raporunda "Avrupa ne kadar sıkı birleşirse ve entegre olursa, üyelikten çıkmak isteği o kadar azalacaktır" ifadelerini kullanıyor. Mogherini, NATO'nun yanı sıra bir AB ordusu kurulması önerisinde de bulunduğu raporda bunun gerekçesini ise "Kendi savunmamızı önce kendimiz üstlenmeliyiz" sözleriyle açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazika 8 yıl önce

Hahahaha.....

Avatar
Ops54 8 yıl önce

Biz de referandum istiyoruz

Avatar
turan 8 yıl önce

Bende inandim

Avatar
mehmet 8 yıl önce

Bence ab ye girmemize hiç gerek yok biz bize yeteriz