Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Türkmen bölgesinde son durum ne?

Alınan son bilgilere göre Türkmen bölgesinde çatışmalar devam ediyor. Zahiye Dağı Türkmen güçlerince geri alındı. Türkiye sınırına gelerek eşlerini ve çocuklarını bırakan erkekler savaşmak için hızla bölgeye geri döndü.

İşte Türkmen bölgesinden alınan son bilgiler;

* 40 bin kişinin Bayırbucak bölgesinden veya Türkmendağı’ndan Türkiye’ye doğru yürüdüğü iddiası doğru değil.
*Rus bombardımanı ve çetelerin ilerlemesi sonrasında sınırımızın sıfır noktasında, Hatay-Yayladağ tarafında Yamadı kampında 5 bin-5500 civarı kişi gelmiştir. (Daha önceki dönemlerde bu bölgeye gelenleri de eklediğimizde toplamda 14 bin civarı kişi Yamadı kampında bulunmaktadır).
*Sıfır noktasına Gelen Türkmenlerin sayısı: 507 aile. Toplamda 2 bin kişi Türkmen dağı bombalanınca gelen kişi sayısıdır.

ERKEKLER SAVAŞMAK İÇİN GERİ DÖNDÜ

* Erkekler, çocuklarını ve eşlerini bırakıp, savaşmak için geri dönmüştür.
* Kürt dağı'ndan gelen kişi sayısı 2 bin-2500 civarında. Büyük bir kısmı Arap kökenli.
* İnsani yardım çalışmaları devam ediyor. Başbakanlık AFAD ve Hatay Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda acil ihtiyaçların tamamı karşılandı. Çalışmalarda STK’lar ve Türk Kızılay’ı yer almakta, UNİCEF destek vermektedir.
*Bölgedeki gelişmelere bağlı olarak ülkemize yönelebilecek nüfus hareketlerine karşı sınırın sıfır noktasında; kayıt kabul, sağlık, iaşe, güvenlik hizmetleri için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları hazır hale getirilmiştir.
* İlk etapta 510 çadır dağıtıldı. Dağıtılan çadır sayısının 1000’e varması bekleniyor. 2 bin adet aile hijyen kiti dağıtımı başladı ve olay bölgesine sevkedildi.

ASKERİ VE SİYASİ SON DURUM

* Stratejik değeri bulunan iki tepenin(Kızıldağ ve Zahiye Dağı ) Esed rejimi güçlerince ilk etapta ele geçirilmesi ve bombalamalar bir kriz durumu oluşturmuştur. Fakat Türkmen dağının düştüğü iddiası doğru değildir.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR, ZAHİYE DAĞI GERİ ALINDI

* Dün gece itibariyle Zahiye Dağı Türkmen güçlerince geri alınmıştır. Bununla beraber, bombardımanlardan dolayı sıkıntılı durum devam etmektedir.
* Türkmen bölgesinde çatışmalar devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.