Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Uçak krizine Japonlar el attı! Abe'den Erdoğan'a mesaj
Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Paris'teki İklim Zirvesi'nde bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Putin'e aktarmamı istediğiniz bir mesaj varsa iletebilirim" dedi.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki temasları çerçevesinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi. Görüşmede Abe'nin Erdoğan'a, "Putin'e aktarmamı istediğiniz bir mesajınız varsa iletebilirim" dediği belirtildi.

Japonya'da yayın yapan TBS kanalının haberinde, Japonya Başbakanı Abe'nin, İklim Zirvesi'nin açılış töreninden önce yaklaşık 30 ülkenin liderleriyle ayaküstü görüştüğü, bunların arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğu belirtildi.

"Yapabileceğim bir şey varsa..."

Başbakan Abe'nin, Türkiye'nin Rusya'nın Su-24 uçağını düşürmesi sonrası yaşanan siyasi krize yönelik de konuştuğu ifade edildi. Abe'nin son zamanlar kötüleşen Türkiye ve Rusya ilişkilerinin iyileştirilmesi için Erdoğan'a "Benim yapabileceğim bir şey varsa, Putin'e aktarmamı istediğiniz mesajı iletebilirim." dediği öğrenildi.

Shinzo Abe'nin, Erdoğan'a yaklaşarak kendisine "Terör ile mücadelede herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." dediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise buna karşılık "Bu düşüncenize tamamen katılıyorum." ifadesini kullandığı aktarıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.