Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Vize başvurularında sosyal medya hesapları inceleniyor!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, California eyaletinin San Bernardino kentinde düzenlenen terör saldırında, saldırganlardan birinin "evlilik vizesi" olarak bilinen K-1 vize işlemleriyle ABD'ye girmesi üzerine gündeme gelen vize tartışmaları hakkındaki soruları cevaplandırdı.



Kirby, "İç Güvenlik Bakanlığı ile danışarak karar veriyoruz. Başvuruyu inceleyen memur, mülakat durumunda ve işin kendi üzerine düşen bölümünde ihtiyaç veya gereklilik hissederse kişinin sosyal medya hesaplarına bakabilir ve bakıyorlar" ifadesini kullandı.


ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise konu üzerine AA muhabirine verdiği bilgide, başvuruyu inceleyen memurun, başvuru sahibinin sosyal medya hesabını ihtiyaç duyarsa kişi ile mülakat anında incelediğini söyledi.



İsminin gizli kalmasını isteyen yetkili, "Mülakatı yapan memur, başvuran yabancının sosyal medya hesabını mülakat anında inceleyebilir. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak böyle yapıyoruz" dedi.

Başka bir isimle açtığı sosyal medya hesabından DAEŞ'e bağlılığını ilan ettiği belirtilen Malik'in, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda açıkça ABD'yi hedef olarak göstermesine rağmen üç ayrı incelemeden geçtiği vize başvurusu sırasında hiçbir sorunla karşılaşmaması özellikle ABD medyası tarafından ciddi şekilde eleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.