Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Wolfgang Hellmich: Konya meselesi İncirlik'le aynı değil

Almanya Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı Wolfgang Hellmich, Türkiye'nin Alman vekillere Konya'daki NATO üssündeki askeri personeli ziyaret izni vermemesinin, müttefiklik içindeki ilişkilerle ilgili bir konu olduğunu belirterek, Berlin'in meseleyi çözmesi için NATO'ya baskı yapması gerektiğini söyledi.

BU MÜTTEFİKLİK MEVZUSU

Die Welt gazetesine konuşan Hellmich, "Sonuçta bu bir NATO üssü, yani bu İncirlik'teki gibi iki taraflı bir mevzu değil. Bu müttefiklik mevzusu. Federal hükümet konuyu tamamen aydınlatması için NATO'ya ciddi baskı yapmalı. Biz Türkiye'nin duruma göre keyfi karar vermesine bağımlı olmak istemiyoruz ve olamayız. Bize şantaj yapılmasına ise izin veremeyiz" dedi.

Öte yandan Hellmich, Almanya'nın, Ankara'nın ‘durumdan duruma' verdiği kararlarına bağlı kalmak istemediğini ve bunu karşılayamayacağının altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can 7 yıl önce

hastirin serefsiz alman kafirleri...size cok cok az bile...