Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Yahudiler Avrupa'da çok "mağdur"!
Fransa’nın Marsilya kentinde Yahudilerin sokakta güvenlik dolayısı ile takke giymemesi teklifi sosyal medyada günün konusu oldu. 

Marsilya Yahudi Cemaati  liderlerinden Zvi Ammar’ın son sokak saldırısı sonrası “Yahudiler kipa (takke) ile sokakta dolaşmasın” şeklindeki uyarısı Hıristiyan liderlerden, ünlülere, sosyal medyada eleştirildi. 

İnternette verilen tepkilerde, kimi Photoshop ile Beatles’ın takkeli resmini yayınlarken, kimileri Sophie Marceau’yu , Micheal Jackson’u  hatta Mona Lisa’yı kipalı yaptı. 

Yahudi Cemaati’nin yayın organı Şalom’un haberine göre; Twitter ve Instagram’da ise Hashtag olarak #JeSuisKippa (Ben takkeyim) sözü popüler hale geldi. 

Tepkilerin en büyüğü ise Fransa Cumhuriyeti’nin en yetkili ağzından geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande  “Fransa, insanların dinlerinden dolayı korku içinde yaşayacakları bir duruma asla tolerans göstermeyecektir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.