Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Yeni çağın Nostradamus'u Ray Kurzweil'den yeni kehanet!
Arama motorlarından protez uzuvlara 25 yıl önce pek çok kişinin hayal bile edemediği teknolojilere bugün sahip olacağımızı öngören Ray Kurzweil'in gelecek tahminleri de bir o kadar şaşırtıcı...


Ray Kurzweil, teknolojinin geleceği ile ilgili yaptığı tahminler nedeniyle “çağımızın Nostradamus'u” klişesini hakeden bir isim. Microsoft'un kurucusu Bill Gates, onu “Benim tanıdığım yapay zekanın geleceğini en iyi tahmin eden insan” olarak tanımlıyor.

Kurzweil'in, görme engelliler için “yazıdan konuşmaya okuma makinası”ndan CCD tarayıcıya birçok alanda icatları bulunuyor. Silikon Vadisi'nde bulunan Singularity University'nin (Tekillik Üniversitesi) kurucusu olan Kurzweil'in, 20 adet fahri doktoraya sahip.

Arama motorlarını 1990'da tahmin etmişti

Kurzweil'in 1990 yılında yaptığı ve gerçekleşen tahminlerden bazıları ise şöyle:

-Sekiz yıl içinde bir bilgisayarın bir dünya satranç şampiyonunu yeneceğini söylemişti. 1997 yılında IBM'in ürettiği Deep Blue, Garry Kasparov'u mağlup etmeyi başardı.

-2010 yılına kadar bilgisayarların kablosuz erişimle yapılacak sorguları yanıtlayabileceği tahmininde bulunmuştu. Arama motorları bu tarihe kadar çoktan hayatımızın önemli bir parçası haline gelmişti bile.

-2000'lerin başlarında yapay uzuvların, engellilerin yürümesini sağlayabileceği şeklindeki tahmin de gerçekleşmişti.

-Kurzweil, 1999 yılında ise 2009'a kadar insanların bilgisayarlara konuşarak komut verebilecekleri tahmi kısmen gerçekleşmişti. Bugün ise Apple'ın Siri ve Google Now gibi uygulamalarla bu imkana akıllı telefonu olan herkes sahip oldu.


Kurzweil, geleceği nanoteknolojide görüyor.

Zekamızı bir milyar kat artıracağız

Kurzweil'in önümüzdeki 25 yıl için tahminleri ise şu şekilde:

-2010'ların sonunda gözlükler ışınları direkt olarak retinaya aktarabilir hale gelecek.

-2020'lerde nanobotların daha gelişmiş hale gelmesiyle birçok hastalık yok olacak.

-Sürücüsüz otomobiller yaygınlaşacak, otoyollarda insanların sürüş yapmasına izin verilmeyecek.

-2030'larda sanal gerçeklik yüzde 100 gerçeklik hissini verebilir düzeye gelecek. Bu on yılın sonlarında zihnimizi bilgisayara yükleyebilir hale geleceğiz.

-2040'larda yapay zeka insan zekasından bir milyar kat daha gelişmiş olacak.

-2045 yılında, kendi beynimizi sentetik bir beyne kablosuz ağla bağlayarak zekamızı milyarlarca kat artıracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.