Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Yiğit Bulut'un önerisi Almanya'yı telaşlandırdı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, “Deutsche Bank’ın satın alınması düşünülebilir” açıklaması Almanya'da korkuya neden oldu.

"TÜRK BANKALARI DEUTSCHE BANK'A TALİP"

Bulut, sermaye sıkıntısı çeken ve bir kurtarma paketine ihtiyaç duyup duymadığı tartışılan Deutsche Bank'ı, Ulusal Varlık Fonu ve Türk bankalarının alabileceğini söyledi. Bu Tweet, başta Almanyaolmak üzere dünya basınında geniş yankı buldu. Alman Bild gazetesi, "Erdoğan gözünü Deutsche Bank'a dikti" başlığı ile duyurduğu haberinde, "Alın talimatı verebilir mi?" diye sordu. Nomura Stratejisti Tim Ash ise, Türk bankalarının bu aşamada Deutsche Bank'ın bilançosundaki problemlerle uğraşmak istemeyeceğini ifade etti. Ash, "Bulut, Moody's indiriminden sonra Batı'nın da kendi problemleri olduğuna vurgu yapmak istedi. Türkiye'nin, Merkel'in yardımına koşması ve Deutsche Bank'ı kurtarması fikri, Bulut'a çok hoş geliyor" dedi.

LEHMAN KORKUSU!

Öte yandan 2008 küresel krizinin tetikleyicisi olan Lehman'ın çöküşü ileDeutsche Bank'ın durumu da kıyaslanıyor. Hedge fon yöneticileri, "Herkes aşırı duyarlı. Lehman, çıkışa yönelen müşterilerine ve karşı taraflara ödeme yapabilecek düzeyde yeterli nakit ve likit varlıklara sahip değildi. Deutsche daha iyi durumda ancak yatırımcılar, müşteriler ve mudilerin güveni kaybolursa, hiçbir likidite miktarı yeterli olmayabilir" uyarısında bulunuyor.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
teo 7 yıl önce

Kaç liradırki alalim gitsin

Avatar
Faruk 7 yıl önce

Zaten o bankanın sahibi bir Türk mustafa erim

Avatar
Mehmet oyaca 7 yıl önce

Faruk: Nerde yazıyor Mustafa erim deutsche bankın sahibi olduğu . Bana bir kaynak gösterebilirmisin. Attın kafadan ya tutarsa dedin değilmi çok bilmiş beyefendi

Avatar
Haydo 7 yıl önce

Arkadaşlar tartışmanıza gerek yok, SATMIYORUM..

Avatar
Haydo 7 yıl önce

Arkadaşlar tartışmanıza gerek yok, SATMIYORUM..

Avatar
Abi 7 yıl önce

Abialın gitsin

Avatar
Denzo 7 yıl önce

At yalanı, s....im inananı, milleti anca böyle kandırıp gaza getirisiniz...

Avatar
Mky 7 yıl önce

Bu Öner'i bu fakirin !! Yiğit sahiplenmiş he he he