Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Yıldırım Merkel'in eline listeyi verdi

Yıldırım, Almanya'dan dönüşte şunları söyledi:

DENİZ YÜCEL MESELESİ

(Tutuklu gazeteciler) Asıl meselenin gazetecilik olmadığını biliyoruz. İnsanlar fikirlerini söyler, eleştirilerini yapar. En keskin şekilde yapanları da görüyoruz. Bunlara bir şey oluyor mu? Terör örgütü ile haşır neşir olursanız, terör örgütünü cesaretlendirecek, lojistik destek faaliyetlerine girerseniz bu gazetecilik değil. Başka bir şey.

NSU DAVASINA NE OLDU?

Terör örgütlerinin finans, kamuoyu oluşturma, silah ve lojistik ayağı var. Bizim durumumuz Almanya değil. Almanya bir terör örgütü ile mücadele ediyor mu? NSU davası ne oldu? Kimse kaldı mı? Kalmadı. Yani her biri bir vesile ile bitti. 

MERKEL’E ÖZEL LİSTE

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini iletti.  Yıldırım “Gülen ve FETÖ, PKK gibi tehlikeli, hafife alıyorsunuz. Bazı iltica taleplerine karşılık vermeden bizimle temasta olmanızda fayda var. Bunların ilişkilerimizi bozmasına izin vermemeniz gerekir” dedi. Merkel ise “Kimler mesela?” diyerek isim sordu. Merkel’in “Yazılı dursun elimizde” talebi üzerine Türk heyeti isimleri liste halinde verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.