Öne Çıkanlar suriye türkiye teknik direktör terör örgütü edip yüksel hapis cezası

Yunanistan'a kaçan darbeciler bakın kim çıktı!
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Yunanistan'a kaçan ve dün Yunan mahkemesince Türkiye'ye iadesine karar verilen 3 darbe askerin kimlikleri belli oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma yürütülen 3 darbe askerin isimlerinin Bilal Kurugöl, Gencay Büyük ve Ahmet Güzel olduğu belirlendi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİ HAKLI BULUNMUŞTU

Üç darbeci asker, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temyiz mahkemesinde hakim karşısına çıkmış, Hakimler, "devleti yıkmaya çalışmak ve meclisin toplanmasını engellemek" gerekçeleriyle Türkiye'nin iade talebini haklı bulmuştu. Darbeci askerler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki ana darbe soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından sorgulanacak.

İSTANBUL SIKIYÖNETİM KOMUTANININ EMİR SUBAYI

Darbeci askerlerden özellikle Binbaşı Ahmet Güzel'in darbe gecesi yayınlanan sıkıyönetim listesinde İstanbul Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan dönemin 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün emir subayı olduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Erdal Öztürk darbe gecesi bir televizyon kanalına bağlanmış darbe karşıtı açıklamalar yapmıştı. Öztürk, sonradan sıkıyönetim listesinin tepesinde olduğu için gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.