Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Yunanistan'a kaçan darbeciler: Bizi idam ederler

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra askeri helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 2’si binbaşı, 4’ü yüzbaşı, 2’si de başçavuş 8 asker Türkiye’ye iade edilmeleri halinde idam cezasının ilk olarak kendilerine uygulanacağını öne sürdüler.

Askerler, Dimokratia gazetesine konuştu. Gazete, “İnsaf edin. Bizi Erdoğan’a vermeyin” manşetiyle çıktı. Firariler, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’dan siyasi sığınma taleplerini kabul etmesini isteyerek, Türk hükümetinin idam cezasını geri getirmek için, önce Yunanistan’ın kendilerini iadelerini beklediğini iddia ettiler. Askerler “İade edilirsek, idam cezası ilk kez bize uygulanacak” diye konuştu.

‘HELİKOPTERDE BAŞKA KİMSE YOKTU’

Siyasi sığınma başvuruları ile ilgili 19-25 Ağustos tarihleri arasında Atina’daki İltica Komisyonu’na ifade verecek olan 8 asker, Yunanistan’a beraberlerinde bir “CIA ajanı ile kaçtıklarına” ilişkin Türk medyasında çıkan haberleri de reddettiler. “Helikopterde sadece bizler vardık. Kesinlikle 9’uncu bir kişi yoktu” dediler. Yunan medyası, askerlerin sığınma taleplerinin reddedilmesi halinde, Türkiye’ye iadelerini geciktirmek amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurma niyetinde olduklarını belirtti.

Bu arada, Yunan “Mega” televizyonu, son günlerde devlet memuru, tüccar ve işadamı en az 15 Türk vatandaşının Yunanistan’a kaçtıklarını iddia etti. Ancak Hürriyet’in kaynakları iddiayı doğrulamadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed doğan 8 yıl önce

Onlarda var diyecekti zaten. Yok demelerine hemen inandık bizde.. madem öyle neden olayın sıcağı sıcağına teslim etmediniz. Kaç günlük ifade eğitiminiz bitmedi mi hala. Tabi ki ilk onlardan başlicaz. Boyundan değil sizi erkekliklerinizden asmak lazım. Tabi o da varsa!

Avatar
ADIM TÜRK SOY ADIM VATAN 8 yıl önce

Yunanistanin yaptigi SEREFSÏZLÏKDÏR bilmiyorlarmi onlarin ne yaptigini?Kendileri bizden birini istedigi zaman biz neden hemen geri veriyoruz,O ZAMAN BÏZDE BUNDAN SONRA KESÏN OLARAK HÏC BÏR ÜLKEYE ÏNSAN GERÏ VERMÏYECEGÏZ NE SUCTAN OLURSA OLSUN,EGER HÜKÜMET BUNLARA RAGMEN GERÏ VERÏRSE BENÏM HAKKIM HELAL DEGÏLDÏR HÜKÜMETE,AB denen ALCAK ülkeler bizi SIKISTIRMAK icin hepsi bir oldu.Ama olsun,BÏZE ALLAH YETER ... BUNU GÖSTERDÏK DEGÏL MÏ ?

Avatar
Nergis 8 yıl önce

Al yunan adalarına dik onları şerefsizler elbette gün gelir yaratık gibı yalvaracaksiniz Türkiyeye yaptığın büyük ihanet ve en büyük temiz inden ŞEREFSİZLİKTİR! !!

Avatar
Alihan Ayyildiz 8 yıl önce

15 Temmuz gecesinin sabahı Eğer bu şerefsizler başarılı olmuş olsalardı bizim şu anda yiyecek ekmeğimiz yoktu ülke içinde kaos olacaktı yüz binlerce insan ölecekti NATO ABD ve Avrupa birlikleri ülkemize bütün pislikleri yapmak için silahlı güçlerinin Sokacaktı Türk evlatları eşlerimiz kızlarımız çocuklarımız tecavüze uğrayacaklardır vahim bir tablo olacaktı Allah korudu şimdi bu şerefsizleri Yunanistan vermiyorsa Biz gidip ordan alıp geliriz arkadaş.